Hogyan, mivel lehet megoldani a flash-en kívül, hogy egy weblap oldalai a menüpontokra kattintás után láthatóan oldalról ússzanak be a képernyőre?
jQery-vel, egyébbel? Ajánlanátok tutorial-okat?
Előre is köszönet a segítségért.
jQuery a legjobb erre, de más JS framework-ben is meg lehet oldani (MooTools, stb.)
Erre a dologra pont nem tudok kapásból tutorialt, keresni meg neked is annyi, mint nekem (már bocs!). De igen célzottan jQuery-is megoldást keress. Ha pedig tudsz programozni, akkor a jQuery API-ját átnézve magad is meg tudod oldani kész plugin nélkül.
A jQuery alábbi függvényeit ajánlom figyelmedbe a problémád megoldásához:
Javaslom még, hogy a tartalmakat ne csak JS segítségével kérd le és generáld ki, hogy a weboldalad keresőbarát maradjon, azaz legyen JS nélküli alternatív megoldás is.
Utolsó! Nem értem miért ne lehetne használni ilyen célokra JS-t? Ha az ember érti a dolgát, még akár keresőbarát is lehet az ilyen oldal.
Híres webdesigner cégek is készítenek rengeteg animált honlapot, méghozzá igen magas színvonalon.
Kerestem egy jó példát is, amely JS nélkül is tökéletesen működik.
Tényleg, újratöltés után működik! Ezt nem próbáltam.
Erről eszembe jutott, hogy kb. 3 évvel ezelőtt írtam egy kis jQuery rendszert, aminél egy tömbbe fel lehetett vinni a menüpontokat, oldalak hivatkozását, stb. Gyakorlatilag az egész menükezelést levezényelte, több menü is lehetett az oldalon (tipikusan felső és oldal), meg formázási paramétereket, effekteket is be lehetett állítani neki és szépen fade-elve hozta be a tartalmakat. Lehet két ünnep között lesz egy kis időm előkotrom és aktualizálom. Ha megvan szívesen közzéteszem! Nem tudom kérdező mennyire sürgős neked a feladat?
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. A linkekből is sokat tanulhatok. :)
caM008:
Nem sürgős. Nem vagyok programozó -ez nyilván a kérdésfeltevésemből is kiderült- csak saját kedvtelésből tanulgatom ezt a webes munkálkodást.
Időnként, ha egyéb teendőim engedik, nekiülök és ...
Nektek profiknak biztosan nem leszek konkurencia a közeljövőben (sem). Ráadásul angolul sem beszélek, s csak online fordítással meg szótárral igyekszem ellavírozni az angol nyelvű tutorialok-ban.
Szóval igazi kihívás ez a weboldalkészítés, a nyelvek, hogy a szabványok böngészéséről és értelmezéséről már ne is beszéljek.
Ezért minden segítségnek, javaslatnak örülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!