Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Valaki tud-e segítséget...

Valaki tud-e segítséget nyújtani html szerkesztésben?

Figyelt kérdés

Informatika házim, hogy jegyzettömbben html fájlt hozzak létre. A tanáromtól kaptam is egy linket, ami segít, de nem úgy működik, ahogy kellene.

[link] -ezt a linket adta, de csak felét értem a szövegnek, meg amikor összeállítottam, nálam minden egyes parancsot, szöveget, képcímet szövegnek vett, és egyben kiírja az egészet. Mit ronthattam el?

Esetleg ha tudtok magyar útmutatást, hogy hogy csináljam, vagy hasonló, nagyon hálás lennék.

2012. dec. 29. 14:53
 1/3 anonim ***** válasza:

a jegyzettembe mentés másként, és index.html ként mentsd el.

bele:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"

" [link]

<html>

<head>

<title>fejléc</title>

</head>

<body>

<p>első weboldalad</p>

</body>

</html>

2012. dec. 29. 17:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Nézd meg ezt:

[link]

itt van egy jó pár videotutorial a HTML és CSS-el kapcsolatban, ami segíthet.

2012. dec. 29. 18:01
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a segítséget. Nagyon buta hibát ejtettem, a head és body parancsokat kihagytam, elég ciki... :)

Még egyetlen kérdésem lenne, van-e egyszerű módja annak, hogy háttérszínt adjak a szöveghez? Vagy esetleg valamilyen mintát, ilyesmit.

2012. dec. 30. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!