Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » S. O. S. Php & MySQL! Segítene...

S. O. S. Php & MySQL! Segítene nekem valaki?

Figyelt kérdés
Nem tudom hol a hiba. Belenézne nekem valaki akinek ez egyszerű? Egy fórum oldalt hoztam létre (vagyis szerettem volna). Már elég régen foglalkoztam a php-vel ezért van olyan rész ami bizonyára hülyeség. Ki tudná nekem valaki javítani? Nem túl sok. Mármint aki ért hozzá annak tudom, hogy nem kell ,,kibogozni". Igyekezdtem nagyon érthetően írni, hogy később is kijöjjek belőle, ha elő venném. Privátban vagy e-mailen átküldeném a 4 file-t.
2012. dec. 1. 20:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem, mi a problémád?
2012. dec. 1. 20:39
 2/14 A kérdező kommentje:

Az, hogy ahogyan én gondoltam az nem akar működni. Alapból az a sor amit hibásnak ír (és ez még csak az egyik)

if(empty($_SESSION['userid']){

<- ez. amit nem tudom miért nem akar elfogadni. Ellenőriztem az összes zárójelet, pontosvesszőt... Nem találok hibát. Továbbá van egy rész ami vér ciki, de elfelejtettem, hogyan tudnám (A témák kilistázása néhány adattal mert ugye az id-jét nem akarom, hogy kiírja meg ilyenek) táblázat szerűen kiiratni az egyik táblám bizonyos adatait úgy, hogy az összes megjelenjen. Írtam rá valamit de gyanítom, hogy nem lesz jó. De már ennél a sornál elakadt. Az összeset ide beírni hosszú, de egyébként annyira még sem.

2012. dec. 1. 20:46
 3/14 A kérdező kommentje:

gondolatmenetel: Van 3 táblám:

Egyikben a felhasználók néhány alapvető adattal (név, azonosító, jelszó, e-mail, jogosultság, dátum ami a reg. időpontját jelzi meg id)

topik ami ami a kérdést, egy rövid leírást és a hozzászólások számát illetve a dátumot jelüli + id,

fórum amibe id, a topik id-je amihez a hozzászólás készül, felhasználó aki írta, sorszám (ami nem egyezik meg az id-vel hanem a szerint kapja hogy hány db hozzászólás készült előtte ami az aktuális topik id-jét viseli és hozzá adok egyet, dátum. Illetve egy válasz nevűt is előre felvettem, hogy egy aktuális válaszhoz eltárolja annak a sorszámát akiére válaszolni akar az illető, hogy a komment sarkába jelezze, hogy pl ,,válasz a 3. kommentre".

Tehát a táblák után lenne a kezdőoldal ahová kilistázásra kerülne a topikok sorban előre a legújabbak (tehát értelem szerűen id szerint csökkenő sorrendben) . Előtteviszont figyeli a session-t hogy be van-e jelentkezve, mert ha nem akkor bejön egy form bejelentkezés és kiírja, hogy a hozzászóláshoz szükséges. Majd csak akkor jelenik meg a hozzászólok fül, ha be van jelentkezve (ez esetben felül ki is jelentkezhet ekkor szintén újra tölti ahogyan a bejelentkezésnél az oldalt.) Aztán ha egyiket megnézi akkor tovább megy egy másik oldalra ahol ugyan az a bejelentkező form van, ha nincs session-ben érték ahol a bejelentkező id-jét tárolja. alatta a topik, a leírása meg néhány adat amit még az előző mozdulatnál a megnyitáskor egy új session-be tett bele a topik id-jét tárolva. Akkor szólhat hozzá ha bejelentkezett... ha kijelentkezik ismét a topik oldalára megy. Új hozzászólásnál pedig feltölti szépen a forum adatbázist. Illetve az előző oldalon ha a megnyitás helyett az új topik létrehozását választja egy külön oldalt tölt be ahol erre lehetősége van azoknak akik be vannak lépve. (mindenezt majd egy ember akinek 1-es értékű jogosultságot adtam meg, mert alap vetően 0, szóval ez az 1 ember majd törölheti a topik és a hozzászólást 1 gomb segítségével) na ez van bepötyögve php-ül:D csak nem működik.

2012. dec. 1. 21:01
 4/14 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

"

if(empty($_SESSION['userid']){

<- ez. amit nem tudom miért nem akar elfogadni. Ellenőriztem az összes zárójelet, pontosvesszőt... Nem találok hibát. "

Oké, akkor tegyünk egy kísérletet a

if(empty($_SESSION['userid'])){

változattal is.

2012. dec. 1. 21:41
 5/14 anonim ***** válasza:

A logika amúgy jó, szerintem meg tudod oldani magad is. Két dolog:

- remélem nem jelszavakat tárolsz, hanem jelszó hasheket (crypt, md5 fgvek)

- Hozzászólásszámot felesleges tárolni, kérd le a nem törölt postokat queryvel a topik ID szerint, és nyomj egy COUNT parancsot SQLben

2012. dec. 1. 21:45
 6/14 anonim ***** válasza:

Nem kísérletet kell tenni, hanem az empty függvényt megfelelően használni, mondjuk úgy, hogy a zárójeleket nem hagyod le.

A szintaktika szó egyébként ismerős?

2012. dec. 1. 21:47
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm már észrevettem magam is. Most mással szenvedek. Annyira régen volt a php, hogy inkább elátrolom én azt a számot mert függvények használatát szerintem én soha nem is tanultam...:S
2012. dec. 1. 22:14
 8/14 anonim ***** válasza:
A php tele van függvényekkel. Függvények nélkül semmi értelmeset nem fogsz létrehozni. Itt nem parancsok vannak, mint sok más programozási nyelvben, hanem függvények.
2012. dec. 1. 22:36
 9/14 anonim ***** válasza:
Hogy jönnek ide a függvények? Egyrészt használod őket, pl empty(), másrészt pedig egy sima SQL querybe kellene beleírni h COUNT, és a találatok számát dobná vissza a találatok helyett. Harmadrészt pedig teljesítmény miatt fontos ez, mivel igy minden alkalommal ki kell olvasnod és visszaírnod a hozzászólások számát, eggyel növelve vagy akármi.
2012. dec. 1. 22:51
 10/14 A kérdező kommentje:
hát odáig elboldogulok vele, hogy tömböket meg sorokat generálok a lekérdezések után... Tehát tényleg a ,,primitív" része. De nem tudom az összes utasítást, hogy mire van lehetőség stb... ezért is építettem fel gondolati síkon úgy, ahogyan számomra kivitelezhető lehetne. Most jelenleg azzal van a bajom, hogy rossz a lekérdezésem :D Tudom, hogy nevetséges számotokra, mert nektek ezek triviális dolgok. Nagyon furcsa nekem most erre át állni és tényleg csak homályosan dereng... Nem is szeretném magamat még jobban leégetni ennyi ember előtt ezért kértem személyesebb formában segítséget annak akinek lenne 10 perce rám. Nem vagyok egy IQ bajnok lány ezt soha nem állítottam, tisztában vagyok azzal is, hogy melyik részekkel lehet a gond. Sajnos nem tudom szintaktikailag hogyan kell helyesen használni. Ezért kértem segítséget. Valójában nincs benne sok hiba, de én képtelen vagyok kijavítani őket úgy érzem. Az éjszakám rá fog menni mire megtalálom azt amit egy segítőkész ember 10 perc alatt is megtenne. Nagyon egyszerű a felépítése is és jól kivehető.
2012. dec. 1. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!