Ha az oldalamra teszek ki olyan képeket/videókat, amiket nem én készítettem, azért megbüntetnek?
Figyelt kérdés
2012. nov. 11. 17:05
1/6 anonim válasza:
Elméletileg igen, gyakorlatilag jó eséllyel a kutya nem fogja nézni az oldalad, tehát nem.
3/6 anonim válasza:
Szerintem akkor nem,ha a képek nincsenek szerzői jogvédelem alatt. Bár mapapság a copy right is leginkább lopirájt...
4/6 Golan Trevize válasza:
Nem feltétlenül, lehet, hogy szabadon felhasználható a kép, vagy bizonyos keret között felhasználható.
De jogvédett tartalom esetén is először szólni fognak, hogy vedd le.
5/6 anonim válasza:
Ha nem céglogókat, vagy direkt művészek képeit teszed ki, illetve saját fotó esetén rendelkezel beleegyezéssel, akkor nem szokott baj lenni belőle. A gond ott kezdődik mindig, ha valakinek megsérted a jogait, valaki figyelmezteti az illetőt erre és feljelent. Általában előbb szólni szoktak persze, de ez nem mindig törvényszerű. Rokon járt úgy, hogy egy bírósági tárgyaláson vádlottként találta magát, akiről egy gazember cég gazdag ügyvédje zsíros pénzeket akart lenyúzni. Ezek ebből élnek, ilyen palimadarakat keresnek... MIután látták, hgy a rokon nem pálya nekik pénzfejésre, 150ezer forint ügyvédi önköltségért és addig felmerült perköltségért cserébe nem szopatták tovább a szerencsétlen áldozatot... De a feljelentésben még milliós összegeket követeltek. Szóval ilyen eset is van! És ez egy kis szutyok hobbioldal volt, semmi üzleti haszon rajta. Amúgy mindenki lop mindenhonnan és az esetek 99%-ában semmi gond belőle. - Nem mindenki így akar megélni, mint a fenti eset szereplői - van, aki szimplán káromkodik egyet és le ven tudva a dolog... :)
6/6 anonim válasza:
Elküldöd privát üzenetben az oldalad linkjét ? Kíváncsi vagyok rá !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!