Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Vélemény az asp. Net-ről?

Vélemény az asp. Net-ről?

Figyelt kérdés
Érdeemesebb ezt tanulnom, mint pl PHP-t vagy JScriptet?
2012. nov. 6. 14:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha csak egyszerűbb oldalakat szeretnék barkácsolni jellemzően olyanok számára, akiknek nem létkérdés, hogy legyen oldaluk, akkor a PHP megfelelő.

Ha komolyabban akarsz foglalkozni vele, és mondjuk ügyviteli rendszereket írni, olyan helyre, ahol megvan a megfelelő infrastruktúra (nem szívják a fogukat havi pár ezer forinton), akkor érdemesebb ASP-fel foglalkozni (bár komoly rendszereket is írnak PHP-ban, csak a sok amatőr miatt rossz a PHP híre)

Ha tudod, hogy MS világban akarsz mozogni, akkor szintén ASP. Ha a szabadságot részesíted előnyben a kényelemmel szemben, akkor PHP.

JS-t mindenképpen érdemes tanulni. PHP-ban több JS kódot kell írni, de ASP-ben is lehet, viszont ott inkább azért érdekes, hogy ha esetleg gubanc van, akkor jó ha megérted, hogy mit miért generált le a progi.

Ha meg van időd, akkor tanuld mindkettőt. Csinálj mindkettőn gyakorlásképpen egy webshopot és aztán döntst el, hogy melyik tetszik neked jobban.

2012. nov. 6. 15:21
 2/6 anonim ***** válasza:

asp-re mindig is úgy tekintettem, mint amikor egy grafikus szerkesztővel összehúzogatsz magadnak egy oldalt, mint akinek fingja nincs amúgy róla.

a php-re pedig úgy hogy amikor megírod a kódot magadnak.

rossz a híre? kisebb weblapok? nem véletlen fejlesztik a php-t 5. verziónál járnak. minden nagyobb oldal facebook, stb php-ba van írva.

hogy bemutassak egy asp-s oldalt:D neptun, ha fősulira/egyetemre jársz ismerheted, hogy egy kalap sz@r.

arra javaslok inkább kisebb oldalakat hogy ne omoljon össze ha látogatják többen.

én mindig is microsoftos hülyeségnek gondoltam, mint az internet explorert, csak azért kell ez is hogy még véletlenül se a normális embereket kövessék, itt is legyen a microsoftnak külön szarsága.

2012. nov. 6. 21:06
 3/6 anonim ***** válasza:
#2: mielőtt a hozzászólásomra reagálnál olvasd el végig és értelmezd!
2012. nov. 7. 09:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Én webprogramozóként kezdtem, PHP-vel, ezután átálltam asp.NET-re és C#-ra. Ma már bármivel foglalkozom ami C#.

Annyit gyorsan elmondanék, hogy nem csak a webforms-ban lehet gondolkodni, ott van az MVC3, vagy már MVC4 is.

Szerintem a .NET-es rendszerek nagy hátránya a weben az üzemeltetés ára, és ebből nyilvánvaló, hogy csak nagyobb projekteket érdemes így készíteni.

Ami előny lehet, hogy C#-ban rengeteg mindent fejleszthetsz, nem csak webes dolgokat, míg ha PHP-t tanulsz akkor marad web. Így könnyeben tudsz nyitni másfele is, ráadásul a php piac szerintem eléggé telített.

2012. nov. 7. 10:43
 5/6 A kérdező kommentje:

Értem, akkor lényegében az ASp.net Microsoftos cucc, a PHP meg ugyanez, csak nyílt forráskódú.

Utolsó:

A C# tanulásához szükséges a sima C , mint előképzettség vagy egyből belevághatok?

2012. nov. 7. 17:08
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem szükséges hozzá C vagy C++, sőt, a C# szerintem könnyebb nyelv ezeknél.
2012. nov. 7. 22:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!