Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Opacity eltüntetése, de hogyan?

Opacity eltüntetése, de hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok van kettő divem a szülő divet áttetszővé tettem

de azon bellőlre tettem még egy input mezőt,de azt már nem akarom,hogy áttetsző legyen,hogy tudom kikapcsolni ezen a diven az áttetszőséget?

2012. okt. 14. 10:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Az opacity a gyermek elemeken is érvényesül. Helyette. Background:rgba(255, 255, 255, 0.5)
2012. okt. 14. 10:21
 2/5 anonim válasza:

Ha rgba-t használsz, akkor Internet Explorerrel meg fog gyűlni a bajod, mert az ARGB-t használ helyette (egy rgba kód így néz ki: rgba(255,255,255,0.4), egy ARGB meg #65FFFFFF. Itt egy oldal, ami leírja a pontos különbséget, és egy konvertáló is van az alján: [link]

ami engem illet, szerintem egyszerűbb, ha eleve áttetszős PNG képet használsz háttérnek, akkor nem csak egyszínű háttered lehet.

Ha szöveggel meg mindennel együtt akarod áttetszőssé tenni a szülődivet, akkor csak azt tudom mondani, hogy ne gyermekként legyen benne a második div, hanem csak pozicionáld az előző fölé CSS-sel.

2012. okt. 14. 21:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát nálam az rgba() még a fostos IE7 alatt is működik. Az átlátszó png kép pedig teljesen fölösleges, ha csak vmi háttérszínről vagy színátmenetről van szó.

A divek egymásra pozicionlása meg inkább gányolmánynak nevezhető.

Szvsz legjobb megoldás, hogy lekéred a böngésző típusát, és az alapján generálod ki a megfelelő css-t mondjuk php-vel. Vagyis lesz egy olyan, ami rgba()-t használ és lesz egy másik, ami betölt egy png képet háttérnek.

2012. okt. 14. 22:07
 4/5 Drone007 ***** válasza:
Ahogyan az első válaszoló is írta, a opacití ugyanúgy hat a gyermek elemre is, ezért a legjobb megoldás, ha kiveszed az inputot a div-ből, és mindkettőt egyenrangúként kezelve beleteszed őket egy szülő div-be. Persze a pozícionálást meg kell oldani, de ne félj a div-ek halmozásától. Amíg optimális a div rétegek száma, addig nyugodtan lehet a divnek ötödszülöttje is akár. Ha kétségeid vannak ezzel kapcsolatban, nézd csak meg a google.com -ot a firefox 3D nézetében :) és elmúlnak az aggályaid...
2012. okt. 14. 22:38
 5/5 anonim válasza:

Egy egyszerű formázáshoz komplett PHP szkriptet írni... ennyire túlbonyolítani valamit nem gondoltam, hogy eszébe jut valakinek.

Két div egymás fölé a legegyszerűbb.

2012. okt. 14. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!