Opacity eltüntetése, de hogyan?
Sziasztok van kettő divem a szülő divet áttetszővé tettem
de azon bellőlre tettem még egy input mezőt,de azt már nem akarom,hogy áttetsző legyen,hogy tudom kikapcsolni ezen a diven az áttetszőséget?
Ha rgba-t használsz, akkor Internet Explorerrel meg fog gyűlni a bajod, mert az ARGB-t használ helyette (egy rgba kód így néz ki: rgba(255,255,255,0.4), egy ARGB meg #65FFFFFF. Itt egy oldal, ami leírja a pontos különbséget, és egy konvertáló is van az alján: [link]
ami engem illet, szerintem egyszerűbb, ha eleve áttetszős PNG képet használsz háttérnek, akkor nem csak egyszínű háttered lehet.
Ha szöveggel meg mindennel együtt akarod áttetszőssé tenni a szülődivet, akkor csak azt tudom mondani, hogy ne gyermekként legyen benne a második div, hanem csak pozicionáld az előző fölé CSS-sel.
Hát nálam az rgba() még a fostos IE7 alatt is működik. Az átlátszó png kép pedig teljesen fölösleges, ha csak vmi háttérszínről vagy színátmenetről van szó.
A divek egymásra pozicionlása meg inkább gányolmánynak nevezhető.
Szvsz legjobb megoldás, hogy lekéred a böngésző típusát, és az alapján generálod ki a megfelelő css-t mondjuk php-vel. Vagyis lesz egy olyan, ami rgba()-t használ és lesz egy másik, ami betölt egy png képet háttérnek.
Egy egyszerű formázáshoz komplett PHP szkriptet írni... ennyire túlbonyolítani valamit nem gondoltam, hogy eszébe jut valakinek.
Két div egymás fölé a legegyszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!