PHP fájlkiterjesztés eltüntetése?
Figyelt kérdés
Van egy kész weboldalam, de a végződések nem tetszenek (rolunk.php, galeria.php) ezeket szeretném átírni. A tárhelyemen van cPanel, már olvastam valami .htacces-ről is, hogy abban elvileg meg lehet oldani, de konkrét leírást még nem találtam. Ilyesmire szeretném átírni: /?lap=1, /?lap=2, stb...2012. szept. 20. 20:37
1/6 anonim válasza:
2/6 anonim válasza:
akkor te nem azokat szeretnéd eltűntetni, hanem az index.php-ba szeretnél $_GET változóval include-olni
3/6 anonim válasza:
és ahhoz nem kell htaccess(#2 voltam)
4/6 anonim válasza:
Az előzőnek igaza van, az index.php legyen egy kis navigátor, ami az átadott paraméterek alapján navigál...
5/6 anonim válasza:
Ha VPS szervered van (vagy hagyományos), akkor ajánlott szerver nginx, amin igen egyszerű konfigurálni a clean url-t.
6/6 Drone007 válasza:
Ami neked kell, az a keresőbarát url.
Erről részletesen itt (is) olvashatsz:
De sok anyag van a neten (főleg angolul), ami segít ebben. Így keress: keresőbarát url vagy angolul: seo-friendly url
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!