HTML-es táblázatot hogyan tudok CSS kódokkal formázni?
Itt hogyan "teszi egymásba" a két kódot, hogy az alsó színes táblázat legyen az eredmény? Ha egymás alá msolo ezt a két kódot, nem formázódik a táblázatom. :(
Két class-t ad meg, egyet a páros, egyet a páratlan soroknak. Eután a css file-ban pedig definiálja a színüket, külön a kettőnek.
G.
Nem így értettem. Hová tudnám a táblázat HTML-kódján belül beilleszteni a CSS-t? Mert ha egymás alá teszem a két kódot, csak a táblázat jelenik meg nekem, alatta pedig ott marad szövegesen a CSS. Példa:
Itt látszik, hogy a táblázat nem lesz színes.
Itt kavarás van.
Ha a táblázat kódján belül raksz css parancsokat, akkor nem kell leírnod, hogy mire vonatkozzon, hiszen bele raktad a kódba. Nem kell a "table..." rész.
Viszont ennyire nem ismerem a helyi css használatot, szóval inkább adok linket:
Itt le van írva minden
G.
Az a mit mondott G. vagy pedig <head><style></style></head> és a style-ok közé illeszted be a css kódodat ;) vagy pedig csinálsz egy .css kiterjesztésá fájlt és szépen behívod..
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
remélem tudtam segíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!