Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Üdv! Tudnátok ajánlani valami...

Üdv! Tudnátok ajánlani valami jó weboldalszerkesztőt amivel egy kezdő is elboldogul?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 13. 10:54
 1/8 2xSü ***** válasza:

Pl: Adobe Dreamweaver

(Az Adobe Creative Suite része)

De ha komolyabban akarsz vele foglalkozni és nincs sürgős elkészíteni való oldal, akkor érdemes alapból a HTML nyelvvel megismerkedni. A Dreamweaver itt is hasznos tud lenni, mert szépen megcsinálsz valamit, utána meg meg tudod nézni, hogy mi kerül a kódba.

2012. ápr. 13. 11:02
 2/8 anonim ***** válasza:

notepad

Viccen kívül, tényleg érdemes ebben kezdeni, így érted meg leginkább, hogy mit is csinálsz.

Itt a gyakorlati segédlet alatt találsz az induláshoz elég infót:

[link]

2012. ápr. 13. 11:02
 3/8 anonim ***** válasza:

Microsoft Office FrontPage.

Mindenki szidja, de nem igazán értem hogy miért.

Én valahogy jól elvagyok vele.

Kezdőknek is könnyen kezelhető.

2012. ápr. 13. 11:13
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ezt a Html alapú kódírásos dolgot nehéz kitanulni? Sokáig tart? Mert amúgy érdekelne.

2012. ápr. 13. 11:20
 5/8 2xSü ***** válasza:

#3: Régen azért szidták – és erről magam is meggyőződtem –, mert eléggé „érdekes” kódot generált egy csomó felesleges dologgal. Ugyanazt a megjelenést a FrontPage egy 10 kB-os fájlban tudta létrehozni, amit a hasonló programok mondjuk 8 kB-ban, de ami jegyzettömbbel megoldható mondjuk 6 kB-ban is.

#4: Ez relatív. Kell hozzá némi képzelőerő, hiszen te kódokat írsz, de közben látnod kell magadban, hogy mi a végeredmény. Ez az, ami leginkább tehetség, illetve gyakorlás dolga. Az alapok egyszerűek, kisebb dolgokat elég könnyen meg lehet oldani. A problémák ott fognak kezdődni, mikor a 16-odik egymásba ágyazott div-ben és/vagy táblázatban kell eligazodnod. Idővel meg kell tanulni a CSS-t, esetleg a javascriptet.

Én azt mondom, hogy kezd el, aztán meglátod, neked ez mennyire meredek. #2 által belinkelt oldal egész jó betekintést nyújt. A továbbhaladáshoz érdemes a Google-ben keresgélni (pl.: html lession ), esetleg vásárolni/kölcsönözni egy könyvet. Egy idő után viszont már csak a saját kreativitásodra támaszkodhatsz. Pl. megtetszik valamilyen oldal, kíváncsi vagy, hogy hogyan oldották meg és megnézed a forráskódját.

2012. ápr. 13. 11:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem túl nehéz. Ha azokat kipróbálod, amik a linkemben szerepelnek, azzal már egész jól el lehet boldogulni. Igazából elég egyszerű parancsokkal dolgozik, ha csak úgy végigböngészed a HTML szerkesztés alapjait (2db ppt), magad is láthatod. Nehézségek igazán csak a PHP programozásban lehetnek, de kis gyakorlás után annak is mennie kell.
2012. ápr. 13. 11:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Én az összes tudásomat a www.standardsmode.hu oldalról szereztem.:D
2012. ápr. 13. 16:32
 8/8 anonim válasza:
NVU
2012. ápr. 13. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!