Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hol lehet ilyen weboldalt...

Gkl kérdése:

Hol lehet ilyen weboldalt készíteni? (lent a link)

Figyelt kérdés
[link]
2012. márc. 18. 17:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Mit értesz "ilyen" alatt?
2012. márc. 18. 17:40
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem tom melyik részére vagy kíváncsi de egy ilyen oldal annyiból áll hogy:

-regizel tárhelyet a [link] -on ingyé

-regizel egy domaint a [link] -n ingyé

-rádobsz valami undorító gagyi weboldalt.

2012. márc. 18. 18:05
 3/10 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy ilyent hogy melyik weboldalon tudok ilyen weboldalt készíteni.
2012. márc. 18. 18:13
 4/10 A kérdező kommentje:
kössz
2012. márc. 18. 18:15
 5/10 anonim ***** válasza:
47%

"Úgy értettem, hogy ilyent hogy melyik weboldalon tudok ilyen weboldalt készíteni."

Ez alapján: NE akarj weboldalt készíteni. Ebből ítélve, neked az weboldal ami eoldal-lal, lapunk-kal, 5mp-vel, shp-val, webnode-dal készül, stb. Azok NEM NEM és NEM weboldalak. Weboldal CSAK P.R.O.G.R.A.M.O.Z.Á.S.-sal készül. Rosszabb esetben C.M.S.-sel. De SEMMIKÉPP SEM "online weboldalkészítő"-vel.

A te kérdésed tulajdonképpen az olt, hogy lehet magunknak weboldalt csinálni. Először is, sorba:

1.- HTML+CSS orrvérzésig tanulása...

Ha az megy...

2.- PHP+MySQL orrvérzésig tanulása...

Ha az megy...

3.- JS+JQuery orrvérzésig tanulása...

Ha az megy...

4.- PS orrvérzésig tanulása...

Ha az megy...

5.- Webdesign elkészítése...

Ha az megy...

6.- Webdesign szeletelése...

Ha az megy...

7.- HTML+CSS váz megírása...

Ha az megy...

8.- PHP+MySQL rész megírása...

Ha az megy...

9.- JS+JQuery rész megírása... (ha szükséges)

Ha az megy...

10.- Tárhelyregisztráció...

Ha az megy...

11.- FTP-programbeállítás, csatlakozás...

Ha az megy...

12.- Fájlfeltöltés, publikálás...

Ha az megy...

13.- Domain vásárlása a tárhelynek és tartalomnak...

Ha az megy...

14.- Folyamatos frissítgetés...

Ha az megy...

15.- SEO orrvérzésig tanulása...

Ha az megy...

16.- SEO...

Ha az megy...

17.- Hirdetőhelyek keresése...

Ha az megy...

18.- Konzultálás a hirdetőfelületről a kiadóval...

Ha az megy...

19.- Hirdetés elhelyezés...

Ha az megy...

20.- FORGALMAZÁS!

Így. Ez a "20 dot web" vagyis "Weboldalkészítés 20 Pontban". És ez egy amatőr weboldal felépítése. A profi oldalak 50, vagy 100 pontos felépítésűek. jah és fontos az utolsó "FORGALMAZÁS!" rész.

A hobbi-weboldalaknak nincs jövője. Weboldalt CSAK AKKOR csinálj, ha van rá megfelelő kereted, hogy domaint, tárhelyet (bár a tárhely lehet ingyé, reklámmentes), és hirdetőfelületet vegyél. Ha nincs kezdőtőkéd domain-re és hirdetésre MINIMUM, akkor bele SE kezdj!!!

Tehát ahhoz, hogy ne torkolljon veszteségbe(a domain, és hirdetés révén), pénzt kell csinálni a weboldalból, azaz forgalmazni kell rajta. Legjobb a saját termék eladása, vagy aukciós oldal működtetése.

Kész!

Ha ezeknek a feltételeknek nem tudna megfelelni a te jövőbeli "weboldalad", akkor bele se kezdj!

2012. márc. 18. 19:22
 6/10 anonim ***** válasza:

Mondjuk ez nem teljesen igaz, amit az utolsó írt.

Bár sok igazság van benne.

De mondjuk spec a HTML és CSS-el létrehozott oldal nem programozás. Programozás akkor lesz, ha bekerül egy kis javascript vagy php is.

(A HTML ugyanis csak leírónyelv.)

Illetve miért ne lehetne csak hobbiból belevágni egy ingyenes vagy akár olcsóbb fizetős tárral?

Ha valakinek van kedve, csinálja csak.

2012. márc. 18. 22:09
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Mint ha nem tudnám úgy mondod -.-". Igen. A html csak leíró nyelv, de attól még a html+css vázas oldal is programozott weboldalnak számít.

És miért ne kezdjen bele hobbiweboldalba. Nézzük csak. Mint írtam. Domaint kell venni. (az ingyenes aldomaines szarok, szentségtörésnek számítanak a weboldaltulajdonosok körében) Az már szép pénz egy évre. És én nem a pistike által üzemeltetett egy-két domaint kiadó kiscégekre gondolok, mert azzal se érsz sz@rt sem, hanem a normál cégtől származó domainről ami 2500ft/hó nál kezd. Aztán mint mondta, ahhoz hogy legyen látogatottság (hiszen a weboldal lényege, hogy mások lássák, új emberek, nem pedig a haverok haverjainak a haverjai alapon) hirdetni kell. Ami már minimum 5000ft/hó. SEO, hogy a google-ben is meg egyéb helyeken megtalálható legyen, 9000ft/hó. Szval 16.500Ft/hó, egy amatőr weboldal, azaz egy 10-es skálánn 1-2-es weboldal. Egy évben az 198.000ft...az szép kis pénz. Alap esetben sima fizetésből, kaja meg család(ha csak nem egyedülálló) mellett nincs rá elég fedezet, ezt a pénzt vissza kell hozni. Amit pedig csak a weboldalon történő értékesítéssel lehet jól. Egyedülállóként is a minimális életkörülmények megtartásához, legalább a weboldalra költött összeg felét kell önmagának visszahoznia. És ismétlem ez az amatőr. Ha valaki 5000ft/hó alatt üzemelteti a weboldalát, az ha programozott, ha nem, az nem weboldal. Mert akkor vagy a domain, vagy a tárhely rossz, vagy több együtt rossz, vagy a hirdetésekkel átverték, vagy SEO-ban cseszték át.

2012. márc. 18. 23:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség továbbra is.

Miért ne lenne értelme egy hobbiból üzemeltet oldalnak??

Ha nincs is látogató is tanulhat vele aki készítette... Attól még ugyan úgy weboldal marad az.

2012. márc. 18. 23:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Az előttem szólóval én is egyetértek. Rengeteg hülyeség van a leírtakban.

"html+css vázas oldal is programozott weboldalnak számít"

Ez tiszta hülyeség. HTML-lel és CSS-sel semmit nem fogsz programozni.

Az árkalkulációid is tévesek.

Évi pár ezer forintból is fent lehet tartani akár egy céges weboldalt is úgy, hogy az adott vállalkozásnak rengeteg hasznot hozzon. Igaz a fenntartási költségek nagyban függnek a cég tevékenységi köreitől is.

Webfejlesztőként több olyan honlapot készítettem, aminek a fenntartási költségei éves szinten alig pár ezer forintra rúgnak. Van olyan saját honlapom, ami éves szinten egy 100 MB-os tárhely és egy domain árába kerül. A honlapot ingyenes helyeken hirdetem. A számomra legfontosabb keresőkifejezésekre első helyen jön a Google-ban, és a honlap olyan speciális szolgáltatást nyújt, amit nem fognak naponta több ezren keresni, tehát az egyáltalán nem is fontos, hogy rengetegen látogassák meg a honlapot. Nekem az a lényeg, hogy az a szűk réteg, aki a honlapra látogat, minél nagyobb arányban vegye igénybe a szolgáltatásomat.

Sőt nagycégnek is készítettem olyan weboldalt, ami éves szinten kb 100 000-200 000 Ft-ba kerül, de ennek az összegnek a nagy része inkább a cég igénybővüléséből származó honlapfejlesztésekre megy el.

Az ingyenes szolgáltatóknál tárolt honlapokkal is lehet egész jó profitra szert tenni.

Sajnos, van olyan általam készített honlap, ami ingyenes tárhelyen van elhelyezve, mivel a vállalkozó, aki honlapot készíttetett velem, már vagy tízen éve ezen az ingyenes tárhelyen tartotta a régi honlapját, és fontos volt számára, hogy az ügyfélköre itt találja meg az új honlapját. Hiába erőltettem a megrendelőnek, hogy egy tárhely és domain nem sokba kerül, és, hogy a régi URL-en keresztül is el fogják érni az új honlapot, ő ragaszkodott az ingyenes megoldáshoz, és iszonyatos pénzeket szakít a számára teljesen ingyenesen üzemelő honlapjával.

Persze vannak olyan weboldalak, ami rengeteg pénzt emésztenek fel éves szinten, de ez összefügg azzal, hogy az adott weboldal mivel foglalkozik, és milyen igények vannak támasztva a honlap működésével, látogatottságával stb kapcsolatban.

2012. márc. 19. 11:17
 10/10 Drone007 ***** válasza:

Speciel a linkelt honlapot az e107 portálmotorral csinálták, ami ugye egy ingyenes cms (tartalomkezelő).

Alapvetően nem támogatom a cms-ek használatát, de ez esetben a kérdésre a válasz: töltsd le a cms ingyenes verzióját, telepítsd a tárhelyedre (fizetős vagy ingyenes tárhelyre), állítsd be, tölts le hozzá témát, alkalmazd, töltsd fel tartalommal, és kész vagy.

A látogatottságról, SEO-ról majd az után lehet beszélni, hogy futott az oldalad pár hónapig.

Ja: [link]

Sok sikert!

2012. márc. 20. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!