Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudom leellenőrizni...

Hogyan tudom leellenőrizni (bármikor, időszakonként), hogy egy másik -tőlem független- honlapon, kint van-e még az oldalamra mutató link?

Figyelt kérdés

Természetesen nem arra a megoldásra gondolok, hogy megnyitom böngészőmben a vizsgálandó idegen honlapokat és megnézem, ott van-e a linkem, banner vagy egyéb formában.

Valami olyan algoritmusra gondolok, ami egy általam meghatározott időszakonként "meglátogatja" az adott oldalakat és leellenőrzi amit kell.

Majd az ellenőrzés eredményét egy egyszerű "meglátogatott oldal, linkem kint van, linkem nincs kint" listában adja vissza.

Természetesen valami szabályos megoldásra lenne szükségem, ami senki érdekeit nem sérti, de segít a saját érdekeim érvényesítésében.

Az automatizált működés -azaz, hogy egy előre meghatározott időszakonként fusson az algoritmus- nem is lenne fontos. Az is megfelelő lenne, ha én tudnám elindítani, amikor szükségem lenne az eredményekre.

Hogyan lehetne ezt feladatot a lehető legegyszerűbben és ideális esetben adatbázis használata nélkül megoldani?

2012. márc. 17. 11:56
 1/3 anonim ***** válasza:
PHP-ban if parancsot használva olvasd le. Listázd XML fájlba a weboldalakat amin fen kellene lennie, aztán Perlben olvastasd be a PHP-nek és a PHP-vel olvastasd le az oldalakon lévő a tag-es elemeket. Írd meg, hogy ha érzékeli a te oldalad linkjét, egy táblázatban írjon "OK"-t oda ahol megtalálható a linked.
2012. márc. 17. 14:15
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat.

Meg kell valljam, hogy -lévén nagyon kezdő vagyok ezen a téren- már kapásból több olyan szó is szerepelt a válaszodban, amit én az eddigi mindennapi okosodásom során még nem érintettem.

Gondolok itt az XML-re, a Perl-re.

De mindenképp nagy segítség volt amit írtál, mert gyakorlatilag megadtad a vázát annak, aminek a lépéseit így már könnyebb lesz megvalósítanom.

Arról nem is beszélve, hogy legalább tudom, miket kell még áttanulmányoznom és megtanulnom ahhoz, hogy saját kútfőből meg tudjak oldani egy ilyen lekérdezéses/ellenőrzéses problémát.

2012. márc. 17. 19:07
 3/3 anonim ***** válasza:
Nincs mit. :) Először nézd át a HTML+CSS combo-t. Ha azt eléggé tanulmányoztad, nézd át a PHP-t. XML kifejezésre keress rá gugliban, sok dolgot fogsz találni és rájössz mi is az. A Perl pedig programozási nyelv, azt majd szintén tanulmányozd jól.
2012. márc. 18. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!