Hogyan kell használni a @font-face-t?
Külföldi oldalakon próbáltam rákeresni, de akárhogy illesztettem be az oldalamra, nem változott semmit a betűtípus.
Valaki tudna nekem írni egy tényleg működő kódot és mellé egy kis magyarázatot? Hogy pontosan hova is szúrjam be, stb.
Előre is köszönöm.
@font-face használatához, magyarázat helyett egy nagyon jó oldalt tudok ajánlani: [link]
Itt letöltessz egy csomagot, és adnak hozzá még CSS fájlt is, amiben megtalálod a helyes beállításokat.
A html-es <font> tag-et pedig semmi esetre sem ajánlom, ugyanis nem lesz tőle valid a weblap és ezzel saját font-okat sem állíthatsz be úgy, mint CSS-sel.
Van egy hasonló oldalam, mint pl. a wordpress blogok, amelyekhez a szolgáltató adatbázisából is választhatunk külsőt és aminek a html kódjába is bele tudunk matatni. Természetesen a html kód ccs elemeket is tartalmaz, de nem tudtam rájönni, hogy hova szúrhatnám be a kódot ahhoz, hogy megfelelően működjön. Vagy esetleg az jobban segítene, ha bemásolnám az egész kódot? :S
Ez a fontface kód egy másik theme kódjában van és ez kellene nekem is. Azt sem tudom, hogy ezt az egészet másoljam be, vagy csak egy részét? Eddig sehogy sem működött:(
@font-face {
font-family: 'AmaranthRegular';
src: url(' [link]
src: url(' [link] format('embedded-opentype'),
url(' [link] format('woff'),
url(' [link] format('truetype'),
url(' [link] format('svg');
font-weight: normal;
font-style: normal;
}
@font-face {
font-family: 'AmaranthItalic';
src: url(' [link] format('embedded-opentype'),
url(' [link] format('woff'),
url(' [link] format("truetype"),
url(' [link] format('svg');
font-weight: normal;
font-style: normal;
}
Sikerült megoldanom a problémát!:)
Leírom, hátha érdekel még valakit.
Szóval a fő célom a headerben található blogcím betűtípusának a megváltoztatása volt. Észrevettem, hogy a cím előtt a "header"-re hivatkozik, tehát a "header"-ben leírt stílusokat alkalmazza. Aztán megkerestem a header-t és a font-size ELÉ beszúrtam a font-family-t.
(ha a font-size után szúrtam be a kódot, akkor valamiért nem működött:S)
.header{
margin:30px 0px 50px 0px;
width:860px;
font-family:AmaranthRegular;
font-size:12px;
text-transform:uppercase;
}
Ezek után pedig egészen lementem és ez elé
{CustomCSS}
</style>
beszúrtam a betűtípus elérési útvonalát, ezt:
{
font-family: AmaranthRegular;
url(' [link] /* IE9 */
}
.... És működött!:)
Köszi, hogy próbáltatok segíteni nekem!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!