Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ne legyek ideges igaz?

Ne legyek ideges igaz?

Figyelt kérdés

Hazajövök, itthon kipróbálom az oldalt, amit suliban csináltam, és hibátlanul működik!

Explorer alatt teljesen perfect, Firefox legújabb verziója alatt, pedig csak minimális eltérés van. Én itthon mindig a legfrissebb böngészőt használom

Suliban ilyen firefox 3 lehet vagy nem tudom, az Explorer is egy őskövület... Így nem lehet dolgozni...

Nem használok html 5-t és css 3-at se. De ezek a régi verziójú böngészők annyira buták... Pl suliban valamiért nem érzékelte a menüpontokat. Hiába vittem fölé a kurzort semmi... Fogalmam sincs miért, biztos azért mert egy fosadék ie5 van a gépen...

Itthon a legújabb alatt teljesen pöpec.

Most szóljatok hozzá, így hogy a faszba vizsgázzon az ember?

2012. márc. 12. 20:46
 1/5 A kérdező kommentje:

Firefox alatt pl a suliban teljesen használhatatlan az oldalam... Explorer alatt már alakult... De ez nonszensz...

Tanítsák meg akkor, hogyan kell régi böngészőkkel kompatibilis oldalt csinálni...

2012. márc. 12. 20:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Már ott gond van, hogy FF és IE alatt (a legfrissebbeket nézve) eltér!

Lehet a régiekkel kompatibilis kódot írni.

2012. márc. 12. 20:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem mindenki használja a legújabb változatokat. Úgy kell megírni a kódot, hogy a régebbi verziókkal is működjön. És a verziószámokat felejtsd el, mert mostanában egy év alatt készül vagy fél tucat (a Goggle kezdte el ezt az agyament számozást). Szóval a Firefox 3 még nem olyan régi, az IE 6-tal viszont már nem kell foglalkozni.
2012. márc. 12. 20:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez első és legfontosabb, hogy valid kódot írj! Még sajnos ez sem garantálja, hogy a legelterjedtebb böngészők mindegyikén megfelelően fog működni az oldal.

Ha a legfrissebb IE és FF alatt eltérések vannak, akkor nem is kell csodálkozni, hogy a régebbi böngészőkön szétesik az oldal. Az IE 8 végre már kezd közelíteni egy elfogadható böngészőhöz, de az biztos, hogy IE-re sokszor külön optimizálni kell a honlapokat.

2012. márc. 12. 21:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem értem hogy az iskolákba miért nem lehet legalább évente frissíteni a böngészőket?? sok helyt firefox 3.6 van Bár webmesterek jobban örülnének (ahogy énis) hogy csak egy böngésző lenne xdxd
2012. jún. 11. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!