Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mennyi költséggel jár a...

Mennyi költséggel jár a weblapkészítés?

Figyelt kérdés

Teljesen járatlan vagyok a témában, ezért kérnék itt segítséget :) Tegyük fel, hogy szeretnék készíteni egy könyvkritikai honlapot, ahova minden nap frissülő írások kerülnének, természetesen a régieket is megőrizve. A későbbiekben szeretném bővíteni az oldalt interjúkkal, részletekkel, és lehetőség szerint üres részeket reklámfelületként hirdetni.... mennyibe kerül mindez? Hogyan oldható meg? Mi a menete?

Előre is köszi a segítséget :)

2012. márc. 4. 10:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az persze elsősorban attól függ, te magad készíted el a honlapot, vagy csináltatod valakivel. Ha te készíted akkoe szinte csak a domainért kell majd fizetned (tizenpárezer ft/év). A reklámokon ráérsz akkor gondolkodni, ha már látogatott lesz az oldalad szvsz.
2012. márc. 4. 10:38
 2/12 anonim ***** válasza:

Mindent másra szeretnél bízni? Úgy értem, hogy a cikkeket te írnád-e?

Attól függ amúgy, mennyire kell bonyolult és designos.

Ha veszünk egy CMS rendszert, teszünk rá egy letöltött témát, a tartalmat pedig te rakod bele, akkor viszonylag olcsón (10-15 e) megúszod.

Ha már egyedi design kell, akkor legalább 50e-re számíts.

Ha a tartalmat is másra bízod, akkor a weblap létrehozása olyan 70e körüli, utána pedig (ha minden nap frissül), heti 8-10e a frissítés.

2012. márc. 4. 10:40
 3/12 anonim ***** válasza:
Egy egyszerűbb oldal mindenestől ha mással csináltatod, akkor egy 40-50k. Ha magadnak, akkor 2-3k a domain 10-15 a táhely + rengeteg szívás, és valószínűleg nem fog egy hamar úgy kinézni ahogy elképzelted.
2012. márc. 4. 11:48
 4/12 anonim ***** válasza:

Azért ha mással csináltatja és kijön 40-50k-ból, akkor az elég olcsó.

"Minőségi", egyedi oldalakat általában e fölött szoktak csinálni. (Persze, ha dinamikus.)

Ha ő maga csinálja, akkor 10 alatt is ki lehet hozni tárhellyel, domain együtt. (Nekem konkrétan most valami 6-7000 Ft volt a 1000MB-os tárhely domainnel, ahol minden "korlátlan". Értem ezt subdomainre, FTP felhasználó, MySQl adatbázisokra és felhasználókra, levelező címekre....)

CMS-t tud mindenki maga is telepíteni, az nem nehéz, de ez megalkuvásokkal jár, hogy ha nem értesz nagyon hozzá, nem biztos, hogy PONT úgy fog kinézni, ahogy megálmodtad.

2012. márc. 4. 12:15
 5/12 anonim ***** válasza:
szerintem nem tizenvalahanyezer hanem csak 2500 2 évre a domain
2012. márc. 4. 15:25
 6/12 anonim ***** válasza:

Egy Drupal vagy Joomla alapú oldalért 40-50-nél többet elkérni pofátlanság, a fenti követelményeknek meg azok is bőven elegek, még sokat reszelgetni sem kell rajtuk.

2012. márc. 4. 15:46
 7/12 anonim ***** válasza:

Igaz, de beletettem, hogy egyedi oldalt. :)

Persze nagyon jól meg lehet faragni az CMS-t is, de azért az "egyedi" a (szinte) 0-ról írt weboldal szokott lenni.

De tényleg, nem voltam teljesen egyértelmű.

2012. márc. 4. 16:00
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha itt csinálod, ingyenes és nem is kell programozói tudás: [link]
2012. márc. 4. 17:13
 9/12 anonim ***** válasza:

Igen csak ki az a hülye aki kifizet 200 ezret egy "egyedi" weboldalért amikor a számára egy Free CMS is 100%-osan megfelel. Főleg hogy az általad említett egyedi webportálok mélyén is 10-ből 9-szer egy free cms zakatol. Ja oké tudom ahol arcoskodni tanítottak ott ezt nem mondták ;)

2012. márc. 4. 18:48
 10/12 anonim ***** válasza:

Már bocs, de ebben tévedsz.

A cégek nagy része, aki egyedi oldalakat gyárt, rég írt már saját cms és NEM adnak el 200kért ingyenes rendszert átdolgozva.

Illetve simán kiadnak nagyobb cégek/nagyobb projekteknél, ahol valami egyedi dolog kell, illetve számít a minőség.

Hidd el, ezzel foglalkozom, had értsek hozzá.

Van nem egy eset, amikor nem felel meg az ingyen cms.

2012. márc. 4. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!