Hogyan oldható meg a scrollozás?
Ehhez nem program kell, hanem megfelelően be kell tenni a hátteret és kész. :D *sóhaj*
A HTML fájlod body részébe tegyél egy background taget, valahogy így:
<body background="./utvonal/a/fajlhoz.jpg"></bod>
Így kell full HD felbontásnál háromszor szélesebb és magasabb ablakot készíteni:
<body style="width:5760px; height:3240px; background:url(hatterkep.jpg)">
</body>
Szerintem ezt a marhaságot hanyagold!
A felhasználók utálják az oldalra görgethető honlapokat.
Ha a kép 1920px * 1080px = 2073600 felbontásnál háromszor szélesebb és magasabb lesz, akkor a kép területe 9-szeresre nő, vagyis = 5760px * 3240px = 18662400. Szerinted, egy akkora méretű gép mennyi idő alatt fog a felhasználóknak letöltődni. Pont az ellenkezőjére szoktak a webfejlesztők törekedni, vagyis arra, hogy minél kevesebb adat töltődjön le a kliensre.
Szerintegy egy ilyen honlap telefonon mennyire lesz élvezhető, ha még a számítógép felhasználóknak is az agyára fog menni?
Láttál már számítógépen ilyen honlapot? Ha nem, akkor ez azért van, mert senki nem csinálna ekkora ostobaságot.
Aemdae Turion és Második hozzászóló:
Szóval nem értettétek meg, mutatok inkább egy példát hogy ekkora OSTOBASÁGOT csinált már nem is egy ember. [link] itt van ez például. Én pont ilyenre gondoltam, csak itt minden aloldalnál teljesen különböző a háttér, nálam meg folytatólagos lenne. A fájlméret azért kisebb probléma, mert egy rajz lenne a háttér, png-4bitben, vagy 32 színes gifben, szóval ezek mégiscsak kevesebbet foglalnak, és persze ösze lehet illeszteni több fájlból, mint a fentebb említett weboldalon.
Ez rohadtúl nem az, amit te írtál!
Te 3-szor szélesebb és magasabb háttérről beszéltél.
Ezt szimplán HTML-ben nem oldod meg. Legközelebb azt írd le, amire valójában szükséged van. A horizontális scrollozás megvalósításához JavaScript kliensoldali programozásra van szükség.
Ja, az általad linkelt honlapon egyáltalán nem egy háttér van betéve. Egyáltalán nem az az elve, mint amire te gondolsz.
Miért nem szeded le, az általad linkelt honlapról a scrollert???
Egyébként itt van egy letölthető:
Még valami, az általad linkelt oldalon lévő megoldás nem is böngészőfüggetlen. Safari alatt nem működik, és régebbi böngészők alatt sem hinném, hogy működni fog.
Csak Safari és Firefox alatt néztem.
Opera alatt is megy. Egy szóval nem írtam, hogy htmlnek kell lennie. A kérdés pedig az volt, hogy hogyan oldható meg a scrollozás. Valóban egy 3x3as méretű kép lesz. Mivel androidról vettem az ötletet, azért írtam az egy képfájlt, de így átgondolva szétvágva mégis jobb.
A válasz tehát javascript, köszönöm szépen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!