Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért fontos, h valid legyen...

Miért fontos, h valid legyen egy oldal?

Figyelt kérdés
lecsekkoltam minden bongészovel és muxik. validatorok nem naon szeretik, de nem is értem, h ez miért fontos.
2011. jún. 1. 16:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Mert minden böngésző minden verziójával nem csekkoltad le... az napokba telne... :P
2011. jún. 1. 16:21
 2/18 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy a weblapfejlesztéshez léteznek ajánlások("szabványok"), kell valami, amiből az interpretereket fejlesztők kiindulhatnak. Nem lenne szabvány, hogyan készítenének böngészőket? Mindegyikhez külön weblapokat készítenél, hogy működőképes legyen?

Jó lenne ha mindenki úgy készítené el a weblapok kódjait, ahogy csak neki tetszik. Milyen káosz lenne úgy a weblapkészítésben?

Ha nem tartod be az ajánlásokat, nembiztos, hogy böngészőfüggetlen lesz a honlap, sőt még azoknak a betartásával is lehet olyan, hogy nem ugyanúgy jelenik meg minden böngészőben.

Az ajánlások, azért vannak, hogy azokat betartsák. Sajnos sokan vannak, akik nem teszik ezt.

2011. jún. 1. 16:36
 3/18 anonim ***** válasza:

A második jól írta, ez olyan mint egy épületnél egy tervrajz, durván kifejezve.

Kell egy viszonyítási alap

2011. jún. 2. 20:33
 4/18 anonim ***** válasza:

Aha, persze, el is higgyem h minden böngészővel lecsekkoltad? Minden OS felületen?

Le merném fogadni, hogy nem tesztelted még ennyi felületen sem, mint amennyin ez az oldal tesztel. [link]

2011. jún. 3. 22:00
 5/18 A kérdező kommentje:
opera, safari, ie6, ie8, chrome, ff, linux ff. mindegyiken ugyanugy jelenitette meg, validator meg olyanokér szolt be ami sztem win3.0-as bongészoben se okozott volna problémat.
2011. jún. 6. 16:35
 6/18 anonim ***** válasza:

Ez édeskevés!

Nem értem mi a problémád, ha tudod mi a hiba az honlapon, akkor mibe telik kijavítani, vagy a hozzáértésed kevés, hogy valid weboldalt készíts?

Az IE-nél pont a legnagyobb rizikófaktoron nem tesztelted az IE-en, és még számtalan operációs rendszer és böngésző létezik, amin nem csekkoltad az oldalt.

S lényeg, hogy platformfüggetlenségre kell törekedni, és a keresőoptimalizálásnál is nagy szerepe van annak, hogy valid-e a honlap.

Vagy beletörődsz, hogy hibás a weboldalad, és viseled ennek következményeit, vagy teszel valamit ellene.

2011. jún. 6. 16:42
 7/18 anonim ***** válasza:

IE7-et akartam írni.

Bocs

2011. jún. 6. 16:43
 8/18 A kérdező kommentje:
98% windows latogato, 42% FF, 35% chrome, 16% IE, opera 4% 17k visitorbol. én csak még nem talalkoztam olyan bongészovel, op rendszerrel ahol ezt nem tudta volna értelmezni: class=asd amit amugy "-fal kéne és elég nagy hibanak szamit. vagy metak-at />-vel zarni. nem naon értek honlapozashoz, ezért kérdem.
2011. jún. 6. 17:18
 9/18 A kérdező kommentje:
csak a kovetkezményekkel szeretnél tisztaban lenni
2011. jún. 6. 17:20
 10/18 anonim ***** válasza:

Már leírtam, hogy SEO szempontjából is nagyon fontos, hogy a honlap valid legyen. Ez szerinted nem jó érv, hogy betartsd az ajánlásokat? Gondolom az a célod, hogy minél több látogatód legyen? Az igaz, hogy lehet dobálózni a statisztikákkal, de azért azt elég felelőtlenség elkövetni, hogyha weben reklámozol, szolgáltatást nyújtasz, termékeket árulsz, vagy egyéb szolgáltatással foglalkozol, és azért vesztesz el ügyfeleket, mert nem valid a honlapod, és az adott látogató platformján nem működik a weboldal rendesen.

Platformfüggetlenségre kell törekedni!!!

2011. jún. 6. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!