Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mit jelent weboldalaknál a...

Okrike kérdése:

Mit jelent weboldalaknál a DNS hiba?

Figyelt kérdés

A gugli webmester eszközök/feltérképezési hibákban írja,h az oldal nem érhető el, részletek:DNS hiba

De az oldal elérhető a jelzett hibás linkre kattintva is.

2011. márc. 5. 00:33
 1/6 anonim ***** válasza:

Próbáld meg a regchecket a weboldalra, lefut-e:

[link]

Ha nem, akkor valamilyen névszerverbeállítás/elérhetőség gond van, vagy esetleg a domainhez tartozó postmaster e-mail cím nem létezik.

2011. márc. 5. 00:57
 2/6 A kérdező kommentje:

Azt nem írtam,h .com-os a domain sajna csak .hu-s futtathatók az oldalon amit adtál.Azért köszi.Esetleg olyan oldal ahol megtom nézni?

Befolyásolja a gugli helyezésem ha ez a probléma vagy ez mi amit még írtál: névszerver beállítás/elérhetőség gond?Köszi...

2011. márc. 5. 15:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Regcheck lefut a com-os domainre is ezen az oldalon (melyik domainre kíváncsihoz a domaint, name szerverhez ne írj semmit).

A névszerver probléma okozhatja azt is, hogy bizonyos helyekről elérhetetlen a honlapod.

2011. márc. 6. 00:26
 4/6 A kérdező kommentje:

Tényleg műxik,én http előtaggal adtam meg a domaint azt, nem szerette.

Ezt a hibát adta de nem értem ez mit jelent:

M-PRIF -E- [domain] Cannot get domain data (nshost_a nshost)

Ok:

A domain SOA rekordját, ami a zóna alapadatait tartalmazza, nem sikerült megkapni.

Lehet, hogy rosszul adtuk meg az ellenőrizendő domain név szerverének IP címét. Legjobb az elsődleges név szerver IP címét megadni. Üresen hagyni a név szerver mezőt nem szabad, ha még be nem jegyzett domain-ról van szó, vagy meg akarjuk változtatni a név szervert, vagy annak IP címét. A név szerver megadás csak akkor hagyható el, ha már bejegyzett domaint akarunk ellenőrizni.

Lehet, hogy a név szerver nem szolgáltatja a zónát. Ennek oka lehet valamilyen tűzfalszabály, vagy hiányos/hibás konfiguráció.

Javítás:

Adjuk meg a név szervert, vagy javítsuk a konfigurációt.

A tárhelyszolgáltatóm tud segíteni ebben? Köszi

2011. márc. 6. 16:06
 5/6 anonim ***** válasza:

A domain.hu -n http és www nélkül csak a fődomaint kell megadni.

Szerintem inkább ott kell érdeklődnöd, ahol a domaint foglaltad. Ha a domainfoglalást is a tárhelyszolgáltatód végezte, akkor náluk. Egyértelműen gond van a névszerver beállításokkal, igazából olyan, mint ha a domain nem is létezne (a domain.com-on rákereshetsz létezik-e egyáltalán). Nem lehet, hogy csak a windows hosts file-jában van beállítva neked, hogy milyen ip-ről kell elérni a domaint, és valójában csak ezért látod, de senki más nem látja?

Miután írtad, hogy a google webmaster tools se látja az oldalt, sanszos, hogy a google robotok se fogják, és így a google keresőben sem fog megjelenni, vagy ha régebben ott volt, el fog tűnni onnan.

Mindenképp orvosolni kell a hibát.

2011. márc. 7. 12:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Előtagok nélkül is lefuttattam és így mindent rendben talált.Akkor viszont tényleg nem értem miért ír DNS hibát a webmester tools?Az lehet,h régi hibáról van szó és már nem áll fent a dolog?Mert ezt a hibát 2010.11.19-én észlelte.A domain elérhető bárhonnan nézem/nézetem.Akár London, Írország, USA, én is több gépről néztem.
2011. márc. 8. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!