Milyen internet kapcsolat kell otthoni webszerver
üzemeltetéséhez?
Figyelt kérdés
Úgy értem ha nem szerver parkba akarom ftp-vel vagy ssh-val feltölteni az adataimat hanem az otthoni gépemen DNS szervert beállítva működtetni akkor mi kell hozzá?Azt értem hogy domain neveket kell hozzá bejegyeztetni. De a többi nem világos milyen kapcsolat kell ehhez?
2011. jan. 13. 18:22
1/9 anonim válasza:
fix ip kell az internetszolgáltatótól aztán beregisztráltatni valahol egy domain nevet az IP-hez. Legyen minél nagyobb a feltöltési sebesség. DNS szerverre meg nincs szükséged...
2011. jan. 13. 18:59
2/9 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy nem szabad internetre kötni házi DNS szervert... talán büntetik is.
2011. jan. 13. 19:42
3/9 anonim válasza:
nem kell fix IP, regisztrálj DYNDNS.org-on és a routeredben állítsd be az accountot. A választott dinamikus domainen eléred a szervered (web, ftp, stb.). Ez mind ingyenes. Internetkapcsolatnál meg az a lényeg, hogy gyors legyen a feltöltés, mert akkor gyorsan tudnak letölteni. De igazán népszerű (vagy népszerűnek szánt) weboldalt nem fogsz tudni otthonról üzemeltetni, egy magánvonal sem alkalmas erre.
2011. jan. 13. 23:17
4/9 A kérdező kommentje:
Igen a router be van regisztrálva a DYNDNS.org-on
az adott oldal nevét beírva néha 3 perc is mire az oldal megjelenik, igen tudom hogy a chello-s kábeles net nem webszerverre való de azt hittem hogy az 500 kb/s feltöltési sebesség elég arra hogy legalább egy kliens tudjon csatlakozni, persze lehet hogy a chello ezt is blokkolja nem csak a p2p-t. Szóval azt mondjátok hogy otthonra nem megoldható? Azért is kérdeztem mert vannak mindenféle üzleti csomagok amiket látom hogy hirdetnek csak nem tudom mi mit takar, a suliban nem igazán mondták el pl hogy mi is az a bérelt vonal. Vagy az is csak egy fajta ISDN? Csak azt tudom hogy az adsl az nem jó szervernek.
2011. jan. 14. 11:41
5/9 anonim válasza:
routerben állíts fix helyi ip-t a gépednek (pl. ha a router 192.168.1.1, akkor 192.168.1.2 és 192.168.1.254 között valamelyiket), amelyiken fut a webszerver és irányítsd a 80-as portot rá (port forwarding/virtual server menüpont vagy hasonló), a 21-es portot meg az FTP-nél (vagy amit beállítasz az FTP szerveredben). A gépen az internetbeállításokban is megadhatod a fix ip-t, de akkor alapértelmezett átjárónak és elsődleges DNS-nek a router ip-jét add meg.
2011. jan. 14. 12:29
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a leírást igen ezt elfelejtettem leírni már be volt állítva a port forward a 80-ra és a 8000-re is, és a kliensem is fix ip-t kap a routertól, az a furcsa hogy csak nagyon ritkán jeleníti meg az oldalt, 30-ból ha egyszer
pedig az összes változót mint a MaxKeepAliveRequests
,KeepAliveTimeout, Timeout maximumra állítottam.
Vagy lehet hogy nem belső hálózatról kellene nézegetnem hanem valami külső gépről?
2011. jan. 14. 13:27
7/9 anonim válasza:
Nem tudom, nekem kb másfél megabájt a feltöltésem, mégse érik el amit localhostban prezentálni akarok, mert modemes sebességgel csorog, szóval tényleg lehet valami limitáció.
Digim van amúgy.
2011. jan. 14. 14:34
8/9 anonim válasza:
xampp-ot használtok webszervernek? Nekem az futott, amikor még digim volt és max feltöltési sebességemmel tudtak szedni tőlem. Benn volt a port forward, fix IP a helyi hálón és dyndns a routerben.
2011. jan. 14. 14:56
9/9 A kérdező kommentje:
Linuxos Apache 2.2.16-ot használok de próbáltam windows alatt is a mowes nevű programmal ez szintén apache2-őt futtat ezek szerint az upc blokkol valahogy mert a fejléc pl megjelenik linux alatt szinte mindig de a tartalmat hiába várom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!