Hogyan lehet helyesen megjeleníteni egy kódblokkot egy HTML weboldalon?
Szeretnék HTML, CSS és JavaScript kódblokkokat megjeleníteni a weboldalamon.
Eredetileg úgy oldottam meg ezt, hogy egy egyszerű p elembe írtam a megjelenítendő kódot, <br> elemmel csináltam sortöréseket és &emsp-vel csináltam "indentálásokat", viszont ez nem annyira praktikus megoldás, és ráadásul a kódblokkot másolva az &emsp-k nem sima space-ként, hanem különleges karakterként másolódnak.
Aztán próbálkoztam a pre elembe ágyazott code elemmel: [link]
Viszont a pre elem a sor eleji whitespace-eket is megtartja: [link]
Ha a pre elemhez hozzáadok egy white-space: pre-line; CSS szabályt, akkor majdnem jó, viszont így a szükséges space-eket is eltünteti a sor elejéről, ez jelenik meg: [link]
Viszont azt szeretném, ha valahogy meg tudnám oldani, hogy a második sorban megmaradjon az "indentálás", vagyis a 2 space:
Ezt hogy lehetne megoldani? Elsősorban HTML-CSS megoldások érdekelnek, de az se gond, ha egy kis JavaScript is kell hozzá.
Sikerült megoldani külön JavaScript fájlból való beillesztéssel, plusz HTML-ben a sorok közti térközök kikommentelésével!
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!