Hogyan lehet megoldani egy kevés tartalommal bíró (névjegy jellegű) weboldal alábbiakban részletezettek szerinti megjelenítését HTML és CSS programozással?
Egy egyszerű névjegy jellegű weboldalt szeretnék összeállítani, néhány oldalnyi tartalommal.
A fő koncepcióm (eddig), hogy lenne egy -a teljes képernyőt kitöltő- elhalványított háttérképem, és az érdemi tartalmakat ezen jeleníteném meg különböző div-ekben.
A háttérkép mérete: 1920x1080. Ez benne van egy div-ben.
A megjelenítést úgy oldottam meg, hogy (többé-kevésbé) alkalmazkodva a látogató képernyőjének méretéhez, méretarányosan kitölti azt. Legalábbis fektetett elrendezés esetén ez működik is (telefonokon is).
Álló képernyőknél (telefon) is esztétikusan kicsinyítve jelenik meg, de természetesen nem tölti ki a teljes képernyőt, annak csak a felső részén jelenik meg. (Csak HTML és CSS lehetőségeket használtam.)
Azt szeretném, ha a háttérkép mindig látható lenne és az érdemi tartalmak különböző div-ekben a látogató képernyőjének méretéhez igazítottan jelennének meg mindig.
Ideális esetben tördelés nélkül, mindig csak kicsinyítve/nagyítva, de a tartalom mennyiségétől függően le/fel görgethetően.
Kezdő vagyok. Most ismerkedem a HTML és CSS lehetőségekkel.
Lehet, hogy a fentebb írt elgondolásom sem korrekt szalmailag (programozás, dizájn, egyebek).
Érdekelne a véleményetek.
- Hogyan lehetne jól megvalósítani, amit kitaláltam?
- Ha van hiba az elgondolásomban, akkor mi az, min kellene változtatnom?
- Milyen linkeket ajánlanátok, ahol célirányosan a fentebb vázolt feladattal kapcsolatban 'okosodhatnék' tovább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!