Wordpressbe áttenni egy webshopot lehetséges?
Keress rá, hogy találsz-e ahhoz a webshophoz, amit most használsz, létezik-e valamilyen konvertert, vagy Wordpresshez olyan import plugin, ami képes abból a webshopból exportált termékeket importálni. Ha csak legalább valami olyan plugin van mindkét rendszerhez, ami képes xls vagy csv formátumba exportálni ill. importálni, az is működhet.
Ilyen kevés terméket egyébként kézzel is át lehet másolgatni, szerintem egy óra alatt bőven megvan.
Igen, lehetséges. Akár egy import és exporttal is megoldható (ha a jelenleg használt webáruház motor támogatja ezt). Ha nem támogatja, jelen esetben az sem katasztrófa, 30 terméket egyenként átmásolni nem nagy munka, több terméknél viszont már problémát jelentene.
Ami viszont fontos, hogy legelőször tegyél fel egy security bővítményt, például az All-In-One Security ingyenes verzió megfelel: [link] Nem elég feltelepíteni, kapcsold is be a védelmi funkciókat. Ha tűzfalnál valamelyik beállítás hibát okoz (ami nagyon ritka), csak azt az egyet kapcsold ki, lehetőleg minden engedélyezve legyen. Szintén fontos, hogy a WordPress-t, a témákat és bővítményeket legalább havi 2-3 alkalommal frissítsd, ehhez automata frissítést nem ajánlok, mivel ilyenkor ha hiba van, nem tudsz egyből reagálni. Frissítés előtt mindig legyen biztonsági mentésed, ehhez használhatod a tárhely szolgáltató mentését, letöltheted FTP-n és phpMyAdminon keresztül is, vagy a UpdraftPlus bővítménnyel is menthetsz, ez utóbbi szerintem egyszerűbb és gyorsabb, én Google Drive-al szoktam összekapcsolni: [link]
A másik gyakori kérdés, hogy ingyenes vagy fizetős témát használjunk-e? Ezt is kifejteném, konkrét téma ajánlásokkal.
Az ingyenes témák előnye, hogy nem kell fizetni érte. De sajnos ezzel minden előnyt sikerült felsorolnom. A hátránya, hogy kevesebb beállítási, kevesebb testre szabási lehetőséget tartalmaz, illetve a frissítések gyakorisága is kérdéses. Ez alatt azt értem, hogy senki sem garantálja, hogy a jövőben lesz hozzá karbantartási és biztonsági frissítés, így könnyen megeshet, hogy egy WordPress frissítés után a használt téma nem lesz kompatibilis a legújabb verzióval. Olyant is láttam már, hogy a friss WordPressen futott a téma, de csak régi, nem támogatott PHP verzión, ez is nagyon rossz, mert könnyebben feltörhető az oldal. Ingyenes témánál pedig semmi következménye nincs ennek, senkinél sem tudsz miatta reklamálni. Megbízható ingyenes témák azok, amik rendelkeznek prémium verzióval, itt viszont szándékosan korlátozva vannak az ingyenesben a beállítási és személyre szabási lehetőségek (azért, hogy vedd meg a prémiumot). Népszerű ingyenes téma az Astra: [link] Frissítés terén ez a legmegbízhatóbb, garantáltan nem lesznek vele kompatibilitási problémáid. Az Elementor Free kinézetek a legszebbek, ezt ajánlom (ennek szintén van Pro verziója, így az elérhető funkciók mindkettőnél korlátozottak, viszont minden nélkülözhetetlen dolgot tartalmaz az ingyenes is). Másik téma, amit ajánlok a [link] ezt azért, mert több webáruház weboldal terv is van náluk, ráadásul csak be kell importálni a Demot, átírni a termékeket, kategóriákat, meg pár dolgot lefordítani, és kész is a webáruház. A fordításhoz a Loco Translate bővítményt ajánlom: [link]
A fizetős témák előnye, hogy sokkal több beállítási, testre szabási lehetőséget kínálnak, ráadásul mivel üzleti alapon fejlesztik, biztos lehetsz benne, hogy még évek múltán is kap frissítéseket. A fent ajánlott ingyenes témák prémium verziói jók, de ajánlok még kettőt. Az egyik a Flatsome, ami kifejezetten webáruház téma, több előre elkészített sablonnal és olyan beépített modulokkal, amit az ingyenes társai aligha tartalmaznak: [link] Fizetősben még ajánlom a Divi-t, ennek az előnye, hogy korlátlan weboldalon használható (a Flatsome-t minden oldalhoz újra meg kell venni), továbbá a Divi teljesen Magyar nyelvű (bár a fordítás néhol pontatlan, de ez nem zavaró): [link]
Arra még nem válaszoltam, hogy mikor éri meg ingyenes, és mikor fizetős témát használni. Gyakorlásnak, tanulásnak egyértelműen megfelelnek az ingyenesek. Szintén megfelelnek személyes oldalakhoz és blogokhoz (itt azért már nem árt vigyázni, hogy megbízható témát használjunk, amit fentebb ajánlottam, mind azok). Céges oldalnál már kérdéses a helyzet. Kisebb bemutatkozó weboldalhoz még mindig megfelelhet az ingyenes, bár prémiummal valószínűleg tetszetősebben nézne ki. Webáruháznál viszont nagyon szubjektív a kérdés, én inkább fizetőst ajánlanék. Viszont az ingyenes is megfelelhet, csak ezt sokan használják, ezért egy tucat száz oldalad lesz (mármint sok hasonló webáruház van). Ugyanakkor technikailag nem feltétlenül rossz, a vevő pedig nem a kinézetet, hanem a termékek árát, leírását meg képeit fogja nézni. Más kérdés, hogy sok mindent nem fogsz tudni beállítani, amit prémiumnál igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!