Hogyan tudom lecserélni a bejegyzéseken belüli hivatkozásokat a WordPressben?
Rengetegen bejegyzésem van, amelyeken belül vannak hivatkozások, pl. szövegeken, képeken. Ez mind egy partnerprogram miatt van, szóval az összes link ugyanaz, viszont megváltozott a link, új lett. Ha nem cserélem le, akkor nem fognak működni a régiek, így ki kellene cserélni az újakra. Az oldalakon kicseréltem, ahol emlékeztem, hogy van, de a bejegyzéseknél egyenként több órába vagy napba kerülne. Van erre valami plugin? Kb. már az összes ilyen cserélgetős plugint kipróbáltam, de egyik sem cserélte le a bejegyzéseken belüli hivatkozásokat.
Pl. van egy szó a bejegyzésben, legyen az most a "valami", ami hivatkozik a "valami.hu"-ra, rá lehet kattintani a szövegre tehát (meg képek is vannak ugye) és megjelenik a weboldal. Ezeket akarom másra lecserélni az összes bejegyzésben, amelyekben az adott link megtalálható.
Valószínűleg meghaladja a jelenlegi tudásodat. De tessék:
UPDATE `tabla_neve`
SET `oszlop_neve` = replace(`oszlop_neve`, 'valami', 'valami.hu');
/* Nem ismerem a WordPress-t, így a táblák szerkezetét sem. De ha van hozzá kis affinitásod boldogulni fogsz. Biztosan csupán néhány tábla/oszlop tartalmazza a módosítandó karakterláncot. */
Ha nem, töltsd le a felelős táblát és manipuláld pl. Jegyzettömbben...
Vagyis utólag javítanám az előbbi hozzászólásomat. Megtalálja a linkeket, de nem cseréli le. Elvileg több ezret lecserélt, de mégis ott van, és mknden egyes új lefuttatás után ott marad 1 cellában 7 db.
Már az is megfelelne, ha csak le tudnám törölni ezeket a linkeket, de az sem megy... A szöveg, amin a hivatkozás volt minden bejegyzésben, azt eltüntettem a Better Search Replace segítségével, viszont a képet hiába töröltem, a helyén maradt egy üres terület, ami kattintható, tehát ott a hivatkozás.
PHP-ban, html-ben meg CSS-ben kicsit jártas vagyok, az SQL meg táblák kezelés viszont... Megpróbálhatom, úgyis van biztonsági mentésem, bár csak végső esetben, addig is próbálok könnyebb módszereket.
"az összes link ugyanaz, viszont megváltozott a link, új lett"
Próbáld átfogalmazni, hogy érthető legyen.
- Te hivatkoztál a pozitiv.hu honlapra ami negativ.hu névre módosult. Egyébként nem történt változás?
- Másik, pozitiv.hu honlapon az URL /fotok/ része /image/ részre változott?
- Te honlapodon az URL /fotok/ része vagy domain neved változott?
...
Dobnál 1 konkrét URL címet, amire rálehet nézni? /* a webkiszolgáló milyensége is érdekelne */
Esetleg URL redirect/rewrite is segített volna... Az lett volna a leggyorsabb megoldás.
Ha nem.
Van hozzáférésed adatbázishoz?
Le tudod tölteni az adatbázist?
Jegyzettömbben tudsz cserélni karakterláncot?
Eltudod menteni a módosított állományt UTF-8 kódolással új néven??
Akkor már csupán vissza kellene tölteni...
És kész is van...
A weboldalon belül, bejegyzésekben vannak ezek a külső hivatkozások, pl. a képre lehet kattintani és megnyitja. Ezeket akartam egy újra lecserélni, mert változott az affiliate link. De már nem akarom cserélni, inkább törölni szeretném, mert csak a gond van vele és nem ér annyit. Közben rájöttem, hogy 3 különböző változata van ennek a linknek, még évekkel ezelőtt régebbről volt másik 2 is...
Nem küldöm itt, ne az legyen, hogy reklám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!