Hol érdemes blogot írni, saját weboldalt készíteni?
Lehetőleg ingyenesen. Hogy érem el, hogy könnyen megtalálják a weboldalam és ne csak a google 226. oldalán jelenjen meg?
Elsősorban olyanok válaszát várom akik maguk írnak blogot, van tapasztalatuk. Köszönöm!
Hát, elsőre talán az ha csinálsz egy wordpress oldalt teljesen ingyenes témákkal.
Azt hiszem létezik valamilyen ingyenes webtárhely szolgáltatás, de hogy őszinte legyek soha sem foglalkoztam velük, mert nyílván olcsó húsnak híg a leve. Nem tudom a te esetedben mennyire használhatók.
Tehát ajánlanám, hogy vegyél egy domain-t és valami fizetős hostingos helyre rakd fel.
Igen, ez pénzbe kerül, de éves szinten pár ezer forintos költség.
Akármi akárkinek a hobbija éves szinten egyátalán nem nagy dolog bele őlni pár ezer forintot.
Most rá is kerestem a neten és évi 7 ezerből lazán kijössz.
1.800 FT/évért találtam domain nevet.
3588 FT/évért találtam webtárhelyet.
A google, hogy megtaláljon meg az SEO (Search Engine Optimization) témába ásd bele magad.
A fent leírtakat random IT-hoz abszolút nem értő emberek is csinálják, így simán megoldható.
Ahogy fentebb írták elindítod a blogot, bár ma már vannak Wordpres helyett sokkal jobbak egyszerűbbek. pl. [link]
A Wordpress, már komolyabb ismereteket kíván és egész jó dolgokat lehet kihozni belőle, ha valóban értesz hozzá. Sok-sok tanulás után.
(Lassan 20 éve van egy WP+Woo blogom és webáruházam, de még most sem tudok mindent, néha keresnem kell dolgok után.)
Ha megvagy az indulással domain, tárhely, blog motor telepítése. Akkor jöhetnek a cikkek, első időben nagyon gyorsan legyen minimum 30-50 cikk, hogy meg is tartsd az embereket. Mindenképp kínálj valamilyen feliratkoztatási lehetőséget, mert csak így lesz címlistád akiket később is elérsz.
A sima látogató jön, megy köddé válik nem sok értelme van.
A cikkeket SEO alapon írd meg ahogy fentebb is jelezték.
Így viszonylag gyors eredményeid lesznek, de azért egy kb 6 hónap így is kelleni fog mire jól felpörög.
Addig max hirdetés Google, FB, stb. Akik a hirdetésre megtalálnak azok ha jó és hasznos a tartalom tovább ajánlanak, és növekszik a látogatottság. A google ezt is értékeli majd.
Ha lenne olyan ingyenes szolgáltatás, amivel jó helyre lehet kerülni a keresőben, gyors és megbízható, és sok mindent tud, akkor az nagyon népszerű lenne (annyira, hogy kizárt ne halottunk volna róla, ha létezne).
De sajnos nem létezik, ennek az oka, hogy a szerverek fenntartása pénzbe kerül, és itt nem csak a beszerzési költségekről beszélek (ami már önmagában egy nagyobb összeg), hanem utána azt üzemeltetni kell, azaz áram, internet, szükség esetén csere alkatrész kell. Üzleti modell nélkül ezt hosszú távon nem lehet fenntartani.
Vannak ingyenes szolgáltatások, ami mögött az az üzleti modell, hogy minimális tárterületet adnak, és ez mellet hirdetéseket jeleníthetnek meg az oldalon. Továbbá online weboldal és blog szerkesztőknél az ingyenes verziók kevesebb szolgáltatást is tudnak a fizetős verziónál. Ebben az az üzleti modell, hogy az ingyenes felhasználók szolgáltatását a prémium ügyfelek fizetik, és ha egy kicsit is látogatottabb lesz az oldal (vagy nem elegendő a tárhely), akkor már kötelező átváltani, különben felfüggesztik.
Az első, ami ingyenesen is használható, és népszerű a [link] . Ez 1 Gb tárterületet ad ingyen, előtelepített WordPress-el. Ez az előtelepített WordPress-t ad, aminél Magyar nyelv is beállítható. A hátránya, hogy csak ingyenes bővítményeket meg témákat használhatsz csak, de ezek közül is csak azokat, amiket engedélyeznek (azaz a könyvtárban szerepel). Ez azért elég komoly korlátozás, ezzel komolyabb oldalt nem tudsz készíteni, amivel jó helyre kerül(het)nél a keresőkben. Ha jól tudom, ingyenesen hirdetések is vannak, de ebben nem vagyok biztos.
Másik népszerű ingyenes tárhely a runhosting.com, van egy Magyar oldaluk is [link] mindegy melyiken regisztrálsz, ugyanazt a szolgáltatást kapod, Magyar oldalon regisztrálva a kezelőfelület is Magyar lesz. Ez 1 Gb tárterületet és havi 5 Gb adatforgalmat ad ingyen. Van auto script telepítő, ami ingyenes verzióban a WordPress és Joomla!-t telepíti, prémiumnál több is rendelkezésre áll. A havi 5 Gb adatforgalom viszont nagyon kevés, kb. 1000-2000 látogatóra elég (azaz ha már egy kicsit is látogatottabb az oldalad, válthatsz fizetősre). Ingyenes tárhelyen nincs SSL tanúsítvány, viszont van ingyenes aldomain. Itt viszont már nincsenek korlátozva a telepíthető bővítmények és témák, ha a WordPress-t telepíted. Ez a szolgáltatás biztosan reklámmentes.
Népszerű Magyar szolgáltatás a [link] ez 256 Mb tárterületet és korlátlan adatforgalmat ad ingyen. Saját domainnél van SSL tanúsítvány, ingyenes aldomainnél sajnos nincs. A 256 Mb elég szűkös, ha sok tartalmad lenne, cserébe ez a leggyorsabb ingyenes tárhely amit ismerek. Itt is van automatikus script telepítő, amiben nincsenek korlátozások, mint ahogyan WordPress-nél sem (ha ezt telepíted). Összességében ez az ingyenes tárhely jobb, mint sok fizetős, ez az egyetlen ingyenes tárhely, amit céges oldalakhoz is merek ajánlani (a 256 Mb-on egy kisebb bemutatkozó oldal elfér). Ez a tárhely is teljesen reklámmentes.
Mint látható, bár próbáltam a legjobb ingyenes lehetőségeket összegyűjteni, de mindben van valami korlát, amit ha elérsz (vagy többre van szükséged), meg kell venned a prémiumot. Ha egyből prémiummal indulsz, akkor kb. évente 5000 Ft a kezdő ár, ha később nagyobb lesz az oldalad, akkor több (mert nagyobb tárhely kell neki). Cserébe saját domained lehet, ami rövidebb és könnyebben megjegyezhető a látogatók számára. Nagyobb tárterületed, ami nem telik be egyből. Meg nincsenek korlátozások.
Amire viszont biztosan jók a fenti ingyenes tárhelyek, az a gyakorlás és tanulás. Ha ezeken el tudod készíteni az oldaladat, akkor érdemes nézni egy fizetőst. A választott szolgáltatás pedig akár a fentiek prémium verziója is lehet, mindhárom lehetőséget kínál arra, hogy a tartalom megtartása mellet válts fizetősre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!