Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Két weblap egy tárhelyen...

Két weblap egy tárhelyen belül megoldható? Hogyan? Vagy ez így nem járható?

Figyelt kérdés

Lenne a tárhelyem public_html részében site_live és site_new mappa és a site_live-ot érné el alapesetben mindenki és a jelenlegi ide kerülne, kivéve, ha.. valami paraméter úgy lenne beállítva, akkor a site_new lenne látható.

Ez kivitelezhető, szoktak ilyesmit csinálni? Vagy inkább más megoldás jobb?

2023. ápr. 13. 13:51
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Nem szoktak ilyet csinálni, de egy pontos .htaccess fájllal megoldható.
2023. ápr. 13. 14:06
 2/6 anonim ***** válasza:
44%

Ilyesmire gondolsz: ?

Microsoft windows 10 letöltő oldala. Win alól az MCT és frissítő exe tölthető le róla míg linux alól nézve ugyanezen oldalt az iso tölthető le. (teljesen más oldal jön be)

2023. ápr. 13. 16:32
 3/6 A kérdező kommentje:

#1-es igen, ilyesmit próbálgatok.

#2-es végülis így is lehet nézni,

Gyakorlatilag arra jutottam, hogy valami env variable kombinációt kell találnom, de még ha meg is lesz és akkor talán menni fog.

A legjobb lenne, ha lenne fix ip-m, mert akkor már csak a böngészőt kell hozzá ellenörizni, de majd keresek valamit.

2023. ápr. 13. 21:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Miért nem csinálod subdomain -el,

van a jelenlegi exmaple.tld,

és felveszel fejlesztésre egy új aldomaint,

pl. new.example.tld és ahhoz beállítasz egy másik könyvtárat.

2023. ápr. 14. 11:29
 5/6 A kérdező kommentje:

#4-es igen, ez is jó ötlet, csak nem tudom, hogy ez hogy szokott lenni.

Csak gyorsan rákerestem, és behozott a kereső cpaneles találatot, azt tudom hogy a tárhelyünknél van cpanel, szóval ha ott lesz ilyen opció, akkor mennie kéne ingyen?

2023. ápr. 15. 12:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Illetve két különböző webserver is lehet ugyanazon IP-n, csak más portszámon. A másik akár a valami.org:2345 címen is kaphat helyet. Be lehet írni minden böngészőbe, nem kell az alapértelmezett portszámra hagyatkozni.
2023. ápr. 15. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!