Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ez járható út lenne Windows...

Ez járható út lenne Windows telepítésnél?

Figyelt kérdés

Herótom van már a Windows újra telepísétől. Nem egy nehéz művelet, viszont utána hangolgatni a gépet, beállítani mindent, behangolni a CPU-t, a ventiprofilokat, kalibrálni a házimozirendszert, iszonyat nyűg. Ráadásul pár hete kellett, és mindent szuperül be tudtam állítani, jó és stabil a gép. De háttértárat cserélnék a gépben. Nem létszükség, csak a biztonság kedvéért. Arra gondoltam, hogy a régi SSD-t nem formázom, csak kiveszem. Beteszem az újat, felmegy rá a Windows, ha be tudom azon hangolni hibátlanul, akkor öröm, ha nem, akkor visszarakom a régi SSD-t. Fog ez így működni? Más tanácsot is elfogadok, hogyan lehetne kevésbé nyűg a Windows újratelepítés.

Köszi!

2021. jún. 28. 12:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Léteznek klónozó programok (pl. AOMEI Backupper, EaseUS Todo Backup) amik 1:1 átrakják az egyik tartalmát a másikra (nem csak fájlmásolás, hanem mindent).
2021. jún. 28. 12:16
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia!

Gondoltam a klónozásra, de megbízható az?

2021. jún. 28. 12:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, teljesen megbízható, én is évek óta így csinálom.
2021. jún. 28. 12:27
 4/6 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

Teljesen megbízható a klónozás, de az általad említett módszer is jó lehet, de csak abban az esetben, ha nem cserélsz ki semmit a gépben, az SSD-t kivéve természetesen.

Ha mondjuk alaplapot is cserélsz, és behangolod a Windowst az új SSD-re, és ha esetleg meggondolnád magad, és visszaraknád a régi SSD-t, akkor nagy valószínűséggel a Windows nem fog megfelelően működni az alaplap miatt.

2021. jún. 28. 12:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
#4: de, a Windows 10 ezt is teljesen jól kezeli, tesztelve több alkalommal :) XP-nél volt még régen ilyen probléma, ma már ez javítva lett.
2021. jún. 28. 12:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem is érrrrtem, hogy miért élvezet valakinek Windowst újratelepíteni. Húsz évvel ezelőtt még nekem is az volt, hú, kihívás, csináljuk meg, sikerélmény, ha összejön. Akkoriban azért sok buktató volt, driverütközések, hardver gondok, stb. Most is meg tudom csinálna, csak addig nem megy a munka, instant idegeskedés, stb.
2021. jún. 28. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!