Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Szerintetek működőképes lenne...

Szerintetek működőképes lenne ez a fajta operációs rendszer telepítés?

Figyelt kérdés
Ugye nekem jelenlegi állás szerint egy darab HDD-m van, ami két partícióra van bontva. Az egyik a C:\, amin a Windows 10 van, a másik a D:\, amin az adataim. Na szóval egy-két probléma által vannak olyan programok/program tartozékok, amik a C:\-re, a Windows mellé települtek,hiába nem akartam hogy oda kerüljenek. Most hogy jön a Windows 11, értelemszerűen váltani szeretnék majd, de nem tudok, mert ahhoz hogy a Windows 10 helyére feltegyem a 11-et,meg kéne formáznom a partíciót, amivel ugye az ott lévő fájljaim is elpárolognának. Na szóval az az út mennyire járható hogy veszek egy új merevlemezt, rátelepítem a Windows 11-et, majd belépek Windows 11-el, és (innentől jön a hipotetikus része mivel amit eddig mondtam az lehetséges) eltávolítom a jelenlegi merevlemezem C:\ partíciójáról a Windows 10-et (úgy hogy megmaradjanak a nem az op. rendszerhez tartozó fájljaim), és újra összevonom a két partíciót?

2021. jún. 24. 21:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nemigen működne a te elképzelésed szerint. Ha telepített programokról van szó, azokat úgyis mindenképp újra kell majd rakni, egyébként is a tiszta telepítés a legjobb.
2021. jún. 24. 21:30
 2/3 anonim ***** válasza:
88%

Hülyeség

Semmi se működne úgy

2021. jún. 24. 21:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha csak a képek, videók, személyes fájlok stb miatt szeretnéd összevonni, akkor inkább gyűjtsd ki őket a D-re, az alkalmazások fájljait pedig töröld le onnan. Az adatok a D-n legyenek és csak azok. Ezután tiszta telepítéssel felrakod a C-re a 11-et. Az alkalmazások nem fognak megmaradni, de maximum a fontosabb adatokat lemented. Így egyszerűbb is újratelepíteni a rendszert, ha esetleg később megint szükség volna rá.

Ha viszont azért, hogy ne kelljen újratelepíteni a programokat - Nem fog működni, meg amúgy sincs semmi értelme. Inkább gyűjtsd ki, hogy mi kell és felteszed telepítés után.

UI: Nem biztos, hogy engedné letörölni a rendszer fájljait, ha mégis, akkor pedig az összevonásnál lehetnek problémáid. Plusz venni kell egy új merevlemezt, ami nem ingyen van, persze nem tudom, hogy ez neked gondot jelentene-e. Egyébként még van fél éved mindent elrendezni, fejlesztői változatot ne engedj fel éles rendszerre.

2021. jún. 26. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!