ASP.net Backend keretrendszer mellé a Frontend Weblap is ASP.net vagy React vagy Angular?
Amit én látok, hogy ASP.net mellé szinte mindenhol Angulart párosítanak.
Valószínűleg azért, mert struktúráltabb, jobban megvan kötve a kezed és ha úgy van az utánad jövő kolléga hamarabb felveszi a tempót a projektben.
Ha itthon keresel munkát és még nincs annyi tapasztalatod, tehát még nem te válogatsz a munkáltatók közül, akkor mindenképp Angulart tanulnék hozzá, keresettebb ezzel a párosítással.
Ugyanakkor ha már nem vagy kezdő, nem létkérdés az állás keresés és(!) jobban szereted a technikai megkötöttség mentességet/szabadságot akkor én Reactet választanék.
Amúgy React frontendes vagyok, de dolgoztam már mindhárom nagyobb keretrendszerrel. Nekem a React vált be az előbb említett rugalmassága és szabadsága miatt.
Reactet ajánlom, ha gyorsan akarsz eredményt látni, egyedül fejlesztesz és kötetlenséget akarsz.
Angulart, ha többen fejlesztetek, nagyobb volumenű a projekt és fontos neked a típusosság.
Backendben is ASP.NET Core-t javaslom a sima ASP.NET helyett.
Angular.
Pont most készítek én is egy webshopot csak Spring a backend. Azért ez már elég komplex project, hogy szerintem az Angular struráltsága sokat segít a fejlesztésben.
Meg itthon egyértelműen az angular a nyerő munkapiacon, attól függetlenül, hogy külföldön a Reactot preferálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!