Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Nem tudom a telefonomra...

Nem tudom a telefonomra letölteni a PHP-t. Hogy tehetném?

Figyelt kérdés

Akarok készíteni egy interaktív weboldalat a PHP-val. A PHP.net oldalon próbáltam fájlokat letölteni. Nem jött össze.

Nem tudom, hogy tehetném.

Valaki tudja?

#weboldal #programozás #Interaktív weboldalak #PHP interaktív weboldal létrehozás
2023. jan. 15. 19:46
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Окей. Спасибо!

(Oké. Köszönöm szépen.)

2023. jan. 16. 16:49
 12/13 anonim ***** válasza:

"DE! Ez lényegében csak te fogod elérni, ha publikussá szeretnéd tenni, kelleni fog egy tárhely. Tanulás - hobbi célra bőven elég az ingyenes lehetőségek is."

Igazából ez csak majdnem igaz ebben a formában.

Ha nem NAT-olt az internete (nem várható egy otthoni internettől, hogy ilyen legyen, de lehet ilyen is) ezen kívül, ha jogosult portokat megnyitni a router-en akkor publikussá is tehető. Mivel gyakran dinamikus ip címet kap az otthoni előfizető (azaz változhat), ha nem változik se garantált a fix ip cím, ha külön nem fizet elő rá. Ezért az ip cím szerinti beazonsítás így nem annyira okés. (Továbbá ha kell az érvényes tls tanúsítvány miatt is bajos.)

Viszont van dinamikus dns-re is lehetőség.

Egyébként élesbe honlap céljára nem ajánlom. Az internet szolgáltató ASZF-jével is ütközhet. Mivel ez gyakorlatilag otthoni internet szerver módban való szolgáltatás üzemeltetése amit egyes szolgáltatók ASZF-jébe ütközik. Továbbá stabilitás (nem is megyek bele) stb. miatt se ajánlom. Hobbi célra lehet viszont vagy akár saját felhasználásra, ha az nem jár nagy terheléssel akkor aligha lenne ASZF-be ütköző.

2023. jan. 18. 22:57
 13/13 anonim válasza:

A PHP-t nem lehet közvetlenül letölteni a telefonra, mivel ez egy szerveroldali programozási nyelv, amelyet weboldalak fejlesztéséhez használnak. Tehát ahhoz, hogy PHP-t használj a weboldalad fejlesztéséhez, szükséged lesz egy webszerverre, amely képes futtatni a PHP-t.

Első lépésként keresned kell egy webszervert, amely támogatja a PHP-t. Sok szolgáltató kínál PHP-t támogató webszervereket, amelyek általában valamilyen webes vezérlőpulttal rendelkeznek, amellyel könnyen telepítheted a szükséges kiegészítőket és kezelheted a weboldalad.

Ha már rendelkezel egy ilyen webszerverrel, akkor szükséged lesz egy szövegszerkesztőre, amelyet használhatsz a PHP kód írásához. Ezután írhatod és szerkesztheted a PHP kódodat, majd elmentheted és feltöltheted a webszerverre. Ha a weboldaladat szeretnéd megtekinteni, akkor egy webböngészőből kell azt elérni a webszerveren keresztül.

Remélem, ez segített!

2023. márc. 10. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!