Nem tudom a telefonomra letölteni a PHP-t. Hogy tehetném?
Akarok készíteni egy interaktív weboldalat a PHP-val. A PHP.net oldalon próbáltam fájlokat letölteni. Nem jött össze.
Nem tudom, hogy tehetném.
Valaki tudja?
Köszönöm a válaszokat! 😄
PROBLÉMA MEGOLDVA!
Ahhoz, hogy PHP-vel funkcionáló interaktív weboldalt hozhass létre, ahhoz webszerver - például Apache vagy Nginx - kell, amihez hozzácsatolhatod a PHP-t mint modult. Windowson erre vannak mindent-egybe (Apache+PHP+MySQL) - mint például a Xampp vagy a Wampserver - Linux alatt a gyári csomagtárolókból elérhetőek a hozzá szükséges csomagok (itt olvashatsz például egy telepítési leírást: [link] ).
Android alatt - mivel Linux alapú - is "megoldható", bár nem annyira egyszerű - előbb kell hozzá a Termux terminál:
* [link]
majd telepítheted a webszervert a Linux-disztribúcióknál megismert módon:
* [link]
de okostelefonon/tableten nem egy leányálom szervert futtatni.
Pl. termux -al eléred az Android Linux rétegét konzol szinten.
Ebbe tudsz telepíteni apache2 és php modult, amivel tudod futtatni akár a telefon készülékeden is a php -ban írt scriptet - weboldalt.
DE! Ez lényegében csak te fogod elérni, ha publikussá szeretnéd tenni, kelleni fog egy tárhely. Tanulás - hobbi célra bőven elég az ingyenes lehetőségek is.
Sok sikert! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!