Lehet optimizálni alacsony válaszidőre egy webszervert ha nagy a terhelése?
Terhelő Worpdress oldalak, napi szinten frissítik az Eshop termékeiket (xml feed).
Próbáltam minden fajta kombinációt: Nginx, Nginx+Apache, OpenLiteSpeed...
Nginx lényege az lenne hogy a terhelő Apache ne használódjon ha van cached .html fájlok, de ilyen esetben nem segít, mivel az Apachenak kell feldolgoznia a PHP-vel az új termékeket.
Loadtime nagy az Apache miatt és így a .html fájlokat is lassan szolgálja ki az Nginx.
Mivel lehetne ezt megoldani? Már az adatbázist is próbáltam külön VPS-en vagy dedikált gépen, nem sokat segített.
Első lépés kidobod a Worpdress -t és rendes webshop -ot írsz hozzá, teljesítmény centrikusan.
WP+WC nem erre való, a cache is addig működik, amíg nincs változás az adatokba.
VPS esetén, lehet még gond hogy gyenge, 1-2 mag nem biztos elegendő ha a szinkron 100% -on húzza az egyiket.
Muszáj maradnia a WP-nek sajnos... Egyedi megírt pluginek futnak.
VPS ha nem is a legjobb, de 4 magos Contabo (AMD Epyc) vagy Webtropia (Intel Xeon). Nvme mindkettő.
A mysqlnek SOK mag kell. Méginkább fizikai vas.
Amúgy meg rakj fel valami wp cache plugint, lehetőleg fizetőset.
Igen van cache, valakinek WP Rocket, másnak LiteSpeed, harmadik Swift cache... Kinek mi tetszik, többit oldja meg a szerveres... :)
3-as: Apache kell a .htaccess miatt. Nem tudom elmagyarázni a kliensnek hogy nem elég kattingatni a Wordpress-ben a beállításokat (ami generál .htaccess beállításokat), de szóljon hogy átkonvertáljam változáskor mert nekem csak Nginx van...
Nginx magában sosem elég, halott az magában úgy ahogy van.
Gondolkodtam még esetleg olyasmin hogy: 1 VPS Nginx magában és rajta cache (html-nek), utána kapcsolódna a másik Apache vagy OpenLiteSpeed webszerverhez ha generálni kellene. De még nem tudom hogy oldható meg (ha egyáltalán lehetséges).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!