Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Lehet optimizálni alacsony...

Lehet optimizálni alacsony válaszidőre egy webszervert ha nagy a terhelése?

Figyelt kérdés

Terhelő Worpdress oldalak, napi szinten frissítik az Eshop termékeiket (xml feed).

Próbáltam minden fajta kombinációt: Nginx, Nginx+Apache, OpenLiteSpeed...

Nginx lényege az lenne hogy a terhelő Apache ne használódjon ha van cached .html fájlok, de ilyen esetben nem segít, mivel az Apachenak kell feldolgoznia a PHP-vel az új termékeket.

Loadtime nagy az Apache miatt és így a .html fájlokat is lassan szolgálja ki az Nginx.

Mivel lehetne ezt megoldani? Már az adatbázist is próbáltam külön VPS-en vagy dedikált gépen, nem sokat segített.

2022. nov. 29. 10:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Első lépés kidobod a Worpdress -t és rendes webshop -ot írsz hozzá, teljesítmény centrikusan.

WP+WC nem erre való, a cache is addig működik, amíg nincs változás az adatokba.

VPS esetén, lehet még gond hogy gyenge, 1-2 mag nem biztos elegendő ha a szinkron 100% -on húzza az egyiket.

2022. nov. 29. 12:42
 2/6 A kérdező kommentje:

Muszáj maradnia a WP-nek sajnos... Egyedi megírt pluginek futnak.

VPS ha nem is a legjobb, de 4 magos Contabo (AMD Epyc) vagy Webtropia (Intel Xeon). Nvme mindkettő.

2022. nov. 29. 13:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Minek van az nginx után az apache? Ha proxy, akkor meg lehet próbálni az nginx-en futtatott wordpress-t haproxy-val, esetleg varnish cache támogatással (ez ha sok termékfotó van, sokat tud segíteni), és esetleg az adatbázis optimalizálás sem elvetendő ötlet.
2022. nov. 29. 14:01
 4/6 anonim ***** válasza:

A mysqlnek SOK mag kell. Méginkább fizikai vas.

Amúgy meg rakj fel valami wp cache plugint, lehetőleg fizetőset.

2022. dec. 2. 09:27
 5/6 anonim ***** válasza:
#4: van fent wp cache, csak ugye frissül a tartalom, és így újra kell gyorstárba raknia, ezért lesz lassú.
2022. dec. 2. 10:20
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen van cache, valakinek WP Rocket, másnak LiteSpeed, harmadik Swift cache... Kinek mi tetszik, többit oldja meg a szerveres... :)

3-as: Apache kell a .htaccess miatt. Nem tudom elmagyarázni a kliensnek hogy nem elég kattingatni a Wordpress-ben a beállításokat (ami generál .htaccess beállításokat), de szóljon hogy átkonvertáljam változáskor mert nekem csak Nginx van...

Nginx magában sosem elég, halott az magában úgy ahogy van.

Gondolkodtam még esetleg olyasmin hogy: 1 VPS Nginx magában és rajta cache (html-nek), utána kapcsolódna a másik Apache vagy OpenLiteSpeed webszerverhez ha generálni kellene. De még nem tudom hogy oldható meg (ha egyáltalán lehetséges).

2022. dec. 6. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!