Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha még pár éve programozok az...

Ha még pár éve programozok az iparban, de már ezalatt az idő alatt 1-nél több helyről küldtek el alacsony teljesítmény miatt, van értelme folytatni ezt a szakmát?

Figyelt kérdés

Annyival egészíteném ki, hogy programozásban is egyetlen egy terület érdekelt igazán és ezzel foglalkoztam.

Lehet annak valami következménye, ha elküldenének újabb helyekről is a későbbi éveimben? Vagy csak a tudat marad, hogy ilyenek történtek?

Tényleg ennyire fontos programozásban az, hogy te még 8 órán felül állandóan keress új tanulnivalókat és azokat nekiállj megtanulni? Mert azt sem tudom, hogy mivel tehetném magam gyorsabbá, hatékonyabbá.

Úgy érzem, hogy ha teljesen el kéne kanyarodnom ettől a területtől sok évvel az egyetem után, akkor kb összeroppannék lelkileg. Kicsit úgy érzem magam, mint az, aki énekes akar lenni, de nincs hangja és ezt nem tudja elfogadni.

Más lett volna a helyzet, ha még az egyetemen azt mondják, hogy nem vagyok megfelelő. De ez már annyi idő volt így. Meg ehhez lenne szenvedélyem, de azért nekem is vannak fizikai határaim a túlórázásokban.

2022. okt. 7. 10:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltetlenul kell szakmat valtani, rengeteg rossz programozo dolgozik a szakmaban, csak meg kell talalni azokat a cegeket, akik ezt toleraljak. Sok ilyen van.
2022. okt. 7. 10:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Az idő meg a teljesítmény szerintem kicsit mitikus dolog. A langolierek meg a zoknifaló manó meg az ördög állandóan megeszi az időt. Én már cinikus lettem ebben. Akármit is csinálok, olyasmikra úgysem leszek sosem képes mint a Normálisok. Engem nemhogy egynél több, hanem egész pontosan az *összes* helyről elküldtek lassúság miatt.

De viszont a programozás és a matematika kapcsolata mindig is érdekelt, már a 80-as évek óta, és a 90-es években erre az érdeklődésemre LISP, majd 2004 óta a Haskell nyelv is hozzájárult.

Haskell-programozóként dolgozom most is. Az Upworkon szerencsére szerencsém volt eddig a projektekkel. Most próbálkozom két korábbról ismert terület a webprograozás és a helyességbizonyítás összekapcsolással, vannak tisztán Haskell webalkalmazásaim is, sőt, egy kisebb tételbizonyításos projektem is van Agdával, tisztán Martin-Löf típusrendszerben. Nyilván nem fogom elhagyni a szakmát a szerintem kissé mitikus és korszellemhez kötődő sebességkultusz miatt. Majd ez megoldódik valahogy.

Ha van mélyről jövő érzéked ésszereteted a progarmzáshoz, akkor tanácsadókkal vagy más hasonló móódokon szerintem megpróbáhatod elevenen tartani.

2022. okt. 8. 08:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Alapvetően ha ezt szereted csinálni akkor maradj a szakmában, viszont ha váltanál, akkor tudj erről. A munkát sohasem kell szégyellni,tokmind1 mi az( na jó talán a politikus :D)
2022. okt. 11. 10:11
 4/4 A kérdező kommentje:

Én alapvetően szerettem, csak már kezd elmenni a kedvem az egésztől. És az a legnagyobb baj, hogy a programozásban egyetlen egy terület érdekelt, azért mentem ezt tanulni. És ott sem érzem magam jónak. Sajnos nem elég megcsinálni a feladatokat, mindig mindent időre kell. És hiába csinálod több évig jól a dolgokat, ha van egy fél év, amikor nem jön úgy össze. Utána már senki sem foglalkozik azzal, hogy addig mit csináltál.

Érzek magamban egy legyőzöttséget. Csak a családtagjaim miatt nem teszek kárt magamban, mert egyébként sem vagyok rendben, és az utóbbi pár évben azért azt hittem, hogy tudok már valamit. Erre kiderül, hogy nem.

2022. okt. 14. 01:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!