A domain előző tulaja vissza akarja kérni a domain nevemet. Milyen jogai vannak?
Röviden a sztori. 2016-2019 között működtetett valaki egy webshopot "XY1" néven, 2020ban a domain előfizetése lejárt, így ezt bárki szabadon megvásárolhatta volna. Én 2021ben vásároltam meg az "XY1" domaint. Mint ahogy az előző tulaja, én is felépítettem rá egy webshopot, ami körülbelül már egy éve üzemel. Erre a napokban felhívott a domain név korábbi tulaja, hogy szeretné visszakapni a domaint, mivel ez az övé, és én jogtalanul használom stb... A lényeg hogy ha nem teszek neki eleget bíróságra, ügyvédhez fog fordulni.
Ha tényleg így tenne, mit érhetne el vele? Számomra ez eléggé abszurdnak tűnik.
4es: csak a pontosság kedvéért: nem 90, hanem 105 napja van rá.
7es: csak a pontosság kedvéért: nincs 1-10 éves intervallum, 1-5 van, de ezt is csak nemrég vezették be, előtte 2 évre regisztráltál, és évente kellett hosszabbítani.
12-es kint élsz valahol?
Ha pontosítást szeretnél, ám legyen!
"pontosság kedvéért: nincs 1-10 éves intervallum"
Ha kattintanál az alábbi weboldalra, a Te számodra is nyitott a lehetőség hogy 10 ÉVRE REGISZTRÁLD a .hu domain nevet!!
"1-5 van, de ezt is csak nemrég vezették be"
2015-ös évben találtam rájuk, azóta van Náluk 4-5 nevem.
Azt hogy pl. itt: [link] mindig aktuális 1 évre jelenik meg a dátum. Konkrétan lesz@rom.
" ezt is csak nemrég vezették be"
Azért a 2013-at nem lehet nemrégnek nevezni. Akkor már bizonyítottan létezett ez az opció!
#19: erre is van megoldás: "Amennyiben egy domain már delegálásra került, akkor az ellen panaszt tenni a Alternatív Vitarendező Fórum (AVF) keretében működő Regisztrációs Döntnöknél lehet. Ez az eljárás sokkal gyorsabb, mint a bírósági, de ez természetesen nem zárja ki azt, hogy valaki bírósághoz forduljon akár a Regisztrációs döntnöki eljárás helyett, akár az után."
De nem olcsó :D Bár gondolom a polgári per még drágább.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!