Webszerver fájlszinkronizációra mit használtok/mit ajánlanátok?
Van pár, de nekem pont webszerver miatt kellene (valós egyidejűleg) de az Rsync csak 1 percenként fut le. Lsyncd már azonnali másolatokat készít, de viszont csak az 1 oldal van levédve biztonsági kulccsal, visszafelé már nem.
lsyncd, rsync, gluterFS, BindFS, Mirror, Rsync...
Egyszer majd "cloudhosting", MariaDB most is replikálódik (csak biztonságilag), de load-balancer még nincs egyelőre (az plusz VPS lenne).
Csak annyi kellene, egyszerűen oda-vissza másolja csak a változott fájlokat. Ennyi.
Indok: 1 hónap alatt már 2x esett ki a Contabo VPS, azt mondták ez "belefért" a 98% garanciába. A hárómból mindig csak az egyik esik ki és eddig a nyáron 3 kiesés alatt mindig másik VPS esett ki (ne kérdezd mit csinálnak ott).
Ha mindig friss webfájlok lennének a másik 2 szerveren akkor csak átarányítom másik IP címere a CloudFlare-vel 1 másodperc alatt és semmi gond. De így fél napos kiesések vannak.
Annyi ilyen szoftver van és semmi összehasonlítás a Google-ban.
De miért akarod feltalálni a spanyol viaszt?
Erre való a load balancer.
Ez csak kókányolás, bohóckodás.
Nem világos... DB-t akarsz ilyen módon másolni? Vagy egyéb fájlokat? Vagy DB és egyéb fájlokat is?
A gondot én ott látom, hogy ok, amikor beüt a ménkű, akkor át tudsz állni a B rendszerre.
Viszont gondolom valahogy vissza is kell állnod (amikor a Contabo-s szervered megint megy).
Ez viszont nem követhető szoftverrel.
Tf. a B szerver az aktív épp. Onnan csak akkor tudod a legutóbbi adatokat visszavinni az A (a Contabo) szerverre, amikor a B nem aktív (különben lehet, hogy még egy-egy írás becsúszna vissza sync után is).
Tehát az adat sync-et és a Cloudflare-es visszakapcsolást okosan kell koordinálni, különben vagy újabb kiesés vagy adatvesztés lehet.
Amennyiben mindképp ezt akarnám elérni, akkor én kifőznék valami maszek megoldást. Valami olyat, ami a fájlmásolást tudja intézni és akár a Cloudflare API-t is beintegrálnám.
4-es 1 magos VPS 3000fT? Fele áron van a Contabo-nál 4 core 8GB rammal. Nem véletlenül semmi nem kell a Magyaroktól.
5-tös nem adatbázis (az már megy ide-oda magától - replication), csak a fájlokat szeretném.
Látod a CF-re nem is gondoltam hogy mik ottan a lehetőségek. Rsync-et próbáltam tegnap, több mint 1 óráig tartott amíg felmérte a terepet és csak azután másolta át az új fájlokat. :(
#6: hát igen, ezek a külföldi multik megengedhetik maguknak, hogy áron alul adjanak vps-t, hogy ezzel bevonzzák a tömegeket, úgymond ez egy marketing fogás. A magyar viszont minőségi VPS. A Contabonál nem látok SLA-t, de valahol 95%-ot olvastam. Az elég karcsú.
Meg az elérési idő miatt sem mindegy, hogy melyik országban van.
TTFB Németországból az príma, meg kell hagyni. De 2x VPS 4-4 maggal ugyanannyiért azért más dimenzió. Na mindegy, nem reklám kell, csak valahogy 0 kiesést szeretnék biztosítani.
"Cloud" technológiára senki nem tanít meg (és még a Googleban sincs), a szoftverek amelyek segítenének ezt létrehozni és mindent összekapcsolni nem létezik egy ingyenes sem.
Nekem csak egyszerű fájlszinkronizálás kellene valós-időben.
#8: akárhogy is, de a távolság miatt akkor is jobb egy magyar szerver elérési ideje.
Ping adatok:
Németország: ~15-20ms
Magyarország: ~1ms
Bár való igaz, hogy egy weboldal letöltési ideje nem csak ettől függ.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!