Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Webszerver fájlszinkronizációr...

Webszerver fájlszinkronizációra mit használtok/mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Van pár, de nekem pont webszerver miatt kellene (valós egyidejűleg) de az Rsync csak 1 percenként fut le. Lsyncd már azonnali másolatokat készít, de viszont csak az 1 oldal van levédve biztonsági kulccsal, visszafelé már nem.

lsyncd, rsync, gluterFS, BindFS, Mirror, Rsync...

#lsyncd #gluterFS #BindFS
2022. aug. 1. 16:37
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
Mi a cél? Ha dinamikus weboldal, ami több webszerveren van fent, akkor egész egyszerűen mindent adatbázisban kell tárolni ami változik, az oldalnak csak a motorja legyen fájlokként, azt felteszed mindegyik webszerverre, ráirányítod ugyanarra az adatbázisra és meg is vagy, minden szerver naprakész adatokat fog mutatni.
2022. aug. 1. 16:45
 2/42 A kérdező kommentje:

Egyszer majd "cloudhosting", MariaDB most is replikálódik (csak biztonságilag), de load-balancer még nincs egyelőre (az plusz VPS lenne).

Csak annyi kellene, egyszerűen oda-vissza másolja csak a változott fájlokat. Ennyi.

Indok: 1 hónap alatt már 2x esett ki a Contabo VPS, azt mondták ez "belefért" a 98% garanciába. A hárómból mindig csak az egyik esik ki és eddig a nyáron 3 kiesés alatt mindig másik VPS esett ki (ne kérdezd mit csinálnak ott).

Ha mindig friss webfájlok lennének a másik 2 szerveren akkor csak átarányítom másik IP címere a CloudFlare-vel 1 másodperc alatt és semmi gond. De így fél napos kiesések vannak.

Annyi ilyen szoftver van és semmi összehasonlítás a Google-ban.

2022. aug. 1. 17:37
 3/42 anonim ***** válasza:
66%

De miért akarod feltalálni a spanyol viaszt?

Erre való a load balancer.

Ez csak kókányolás, bohóckodás.

2022. aug. 1. 18:22
 4/42 anonim ***** válasza:

[link]

Automatikus fault tolerance, 99,99% SLA

Khmmm...

2022. aug. 2. 22:37
 5/42 anonim ***** válasza:

Nem világos... DB-t akarsz ilyen módon másolni? Vagy egyéb fájlokat? Vagy DB és egyéb fájlokat is?

A gondot én ott látom, hogy ok, amikor beüt a ménkű, akkor át tudsz állni a B rendszerre.

Viszont gondolom valahogy vissza is kell állnod (amikor a Contabo-s szervered megint megy).

Ez viszont nem követhető szoftverrel.

Tf. a B szerver az aktív épp. Onnan csak akkor tudod a legutóbbi adatokat visszavinni az A (a Contabo) szerverre, amikor a B nem aktív (különben lehet, hogy még egy-egy írás becsúszna vissza sync után is).

Tehát az adat sync-et és a Cloudflare-es visszakapcsolást okosan kell koordinálni, különben vagy újabb kiesés vagy adatvesztés lehet.

Amennyiben mindképp ezt akarnám elérni, akkor én kifőznék valami maszek megoldást. Valami olyat, ami a fájlmásolást tudja intézni és akár a Cloudflare API-t is beintegrálnám.

2022. aug. 3. 05:02
 6/42 A kérdező kommentje:

4-es 1 magos VPS 3000fT? Fele áron van a Contabo-nál 4 core 8GB rammal. Nem véletlenül semmi nem kell a Magyaroktól.

5-tös nem adatbázis (az már megy ide-oda magától - replication), csak a fájlokat szeretném.

Látod a CF-re nem is gondoltam hogy mik ottan a lehetőségek. Rsync-et próbáltam tegnap, több mint 1 óráig tartott amíg felmérte a terepet és csak azután másolta át az új fájlokat. :(

2022. aug. 3. 14:47
 7/42 anonim ***** válasza:

#6: hát igen, ezek a külföldi multik megengedhetik maguknak, hogy áron alul adjanak vps-t, hogy ezzel bevonzzák a tömegeket, úgymond ez egy marketing fogás. A magyar viszont minőségi VPS. A Contabonál nem látok SLA-t, de valahol 95%-ot olvastam. Az elég karcsú.

Meg az elérési idő miatt sem mindegy, hogy melyik országban van.

2022. aug. 3. 15:14
 8/42 A kérdező kommentje:

TTFB Németországból az príma, meg kell hagyni. De 2x VPS 4-4 maggal ugyanannyiért azért más dimenzió. Na mindegy, nem reklám kell, csak valahogy 0 kiesést szeretnék biztosítani.

"Cloud" technológiára senki nem tanít meg (és még a Googleban sincs), a szoftverek amelyek segítenének ezt létrehozni és mindent összekapcsolni nem létezik egy ingyenes sem.

Nekem csak egyszerű fájlszinkronizálás kellene valós-időben.

2022. aug. 4. 00:42
 9/42 anonim ***** válasza:
64%
De méghis mit akarsz szinkronizálni te istenbarma?
2022. aug. 4. 12:22
 10/42 anonim ***** válasza:

#8: akárhogy is, de a távolság miatt akkor is jobb egy magyar szerver elérési ideje.

Ping adatok:

Németország: ~15-20ms

Magyarország: ~1ms

Bár való igaz, hogy egy weboldal letöltési ideje nem csak ettől függ.

2022. aug. 4. 12:33
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!