Weboldalt hol/hogyan érdemes fejleszteni?
Eddig úgy csináltam (mint ahogy suliban is) hogy Notepad++-ban szerkesztjük a kódot, böngészőhöz társítjuk a HTML fájlt és úgy fejlesztünk hogy szerkesztés közben a fájlt egyfolytában menteni a böngészőben meg F5-tel állandóan frissíteni hogy látszódjon a változás. Viszont néha elég problémás mert a böngésző gyorsítótárazza az adatokat és néha nem a legújabb CSS-t tartalmazza. Ilyenkor jön a macera, gyorsítótár törlés. Meg a böngészőnek a reszponzív (mobil) nézete gyakran nem jó. Microsoft Edge a böngésző.
Ki mit ajánl, hogyan és milyen felületen érdemes weboldalt fejleszteni? Vagy ez így jó csak másik böngészővel?
A VS Code csak kódszerkesztő!
Ha böngészőben nem akarsz a gyorsítótárral szívni, akkor CTRL + F5-öt nyomj, ne sima F5-öt!
Sajnos ez csak a gépedre vonatkozik.
Ha bárhol az úton van még cache, akkor azt fogja használni. Ha rossz benne az adat, mert csak félig töltötte le az oldalt, AKKOR IS. Akkor 25-ször bejön a rossz oldal.
6-os PHP-t az atommal lehet fejleszteni.
Illetve VS-Code is tudja ha bovited kiegeszitokkel.
Laravel is tudja.
A Dreamweaver-t nem tudom, hogy tudja-e.
Adatbázis létrehozásához meg pl. Wamp szerver, ami tudja, ja irtak mar helyettem, de ha pl. Tarhelyet veszel valamelyik szolgaltatonal ott van C-panel.
Kérdező a Notepad-al nem fogsz tudni responzive weboldalt kodolni.
Egyebkent a Bootstrap keretrendszerrel se ártana foglalkoznod.
fejleszto kornyezet(IDE): Webstorm vagy VSCode(igen tudom ez nem IDE hanem egy pluginolt notepad de akkor is IDE)
Tovabba manapsag mar valamilyen frameworkot vagy libraryt hasznalnak mint peldaul: Vue.js Angular swelte.js React stb
Illetve Javascript helyett Typescriptet hasznalnak mar lassan minden normalis cegnel.
Tehat ha ebben gondolkodsz akkor ajanlanam az Angular vagy a React tanulasat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!