Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Milyen szintű wordpress tudás...

Milyen szintű wordpress tudás kell ahhoz, hogy pénzt lehessen keresni vele?

Figyelt kérdés

Milyen szintű tudás kell wordpress oldalak összerakásában ahhoz, hogy az valamennyire piacképes legyen, és mondjuk tudjak keresni vele néhány tízezer forint mellékest?

Nem ebből akarnék egyelőre megélni, van egy teljesen más jellegű szakmám, és főállásom, viszont tetszik a dolog, és elég kreatív embernek tartom magam és ezt szerintem itt tudnám kamatoztatni.

Szóval lehet -e ezzel így valamit kezdeni , vagy bele kell vágnom komoly html, php stb. tudás megszerzésébe is?

2022. febr. 15. 20:12
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
26-os te milyen keretrendszert ajánlasz wordpress helyett ami biztonsagos?
2022. febr. 16. 18:45
 32/58 anonim ***** válasza:
29-es en meg csak keves php-t tanultam sablon gyartashoz. En ezekhez a dolgokhoz nem értek még kb. értem amit írsz, de nem tudom milyen problemak merulhetnek fel windowson mivel azt nem reszletezted. Biztonsagi problemara gondolsz vagy mukodesi problemara vagy egeszen masra?
2022. febr. 16. 18:47
 33/58 anonim ***** válasza:

26-os pluginoknak is utána kell olvasni. Azért nem mindegyiket kókler készítette, és folyamatosan frissítik.

Többek között a weboldalakat is folyamatosan frissíteni kell, és leginkább a kérdezőnek ez kérdéses, mert ha nem ért hozzá, akkor a wordpress frissítéssel használhatatlanná válhat az általa készített sablon. Ha csak drag and dropozza az más, de ott is kell tudni tiszta sablont választania és olyat amit folyamatosan frissítenek.

Amugy divat mostanában a divi, szóval nem biztos hogy a sablont veszik meg, lehet inkább a divit veszi meg és azt használja.

2022. febr. 16. 19:28
 34/58 anonim ***** válasza:

"26-os te milyen keretrendszert ajánlasz wordpress helyett ami biztonsagos?"

Gondolom tartalomkezelő rendszerre (CMS) gondoltál. Említhetném a Drupal-t, ami nagyságrendekkel biztonságosabb mint egy wordpress, azonban a trendeket figyelve már nem annyira népszerű mint régebben volt.

A jelenlegi CMS statisztikákat nézve a wordpress 65.3%-al az első helyen van. Drupal 2.0%.

Azért van a wordpress az első helyen, mert könnyű használni, semmiféle előismeretet nem igényel.

Olyanokra mint egyszerű bemutatkozó oldalak, vagy blog még jól is használható.

De az ilyen egyszerű oldalakon kívül inkább úgy mondanám csak nyűg a használata.

Ha valaki kicsitt komolyabb weboldalt szeretne, mint pl. egy vállalkozásnak, na ott már elhasal a wordpress. Folyamatosan frissíteni kell, a pluginok lassítják az oldalt, ezért telepíts cache plugint és társai.

Nem akarom hosszún ragozni, de röviden összefoglalva túl sok mindent próbál kielégíteni a wp amire egyszerűen alkalmatlan a pluginok segítségével.

A kérdésre visszatérve, semmilyen CMS-t nem használnék. Egy megoldás maradt: megtervezni és felépíteni a 0-ról. Vannak szerveroldalon és kliensoldalon is olyan keretrendszerek, amelyek segítik a weboldal egy elkészítését.

Mint frontendre a React, Vue, Angular stb., backendre pedig az adott programnyelvhez vannak keretrendszerek.

Az így elkészített weboldal sokkal biztonságosabb, stabilabb, gyorsabb mert az adott célt valósítja meg. Nem úgy mint egy CMS rendszer, ami 20 féle problémát akar megoldani.

Csak egy egyszerű példa: elkészítettél egy blogot wordpressben. De szeretnél egy kis plusz pénzt belőle, ezért legyenek olyan cikkek, amelyeket csak a fizető felhasználók olvashatnak el. Legyen nekik egy külön bejelentkező felület, ami ne úgy nézzen ki mint a wordpress admin belépés. Persze regisztrálni is lehessen valahol, de az se a wordpress admint idézze. Legyen a fizető felhasználóknak egy oldaluk (egyedi kinézettel), ahol változtathatnak profilképet, láthatják azokat a cikkeket amiket már elolvastak, a kedvelt cikkeket stb. Számukra ne legyenek reklámok az oldalon stb.

Az admin oldalon legyenek mondjuk diagramok, hogy mennyi a bevétel a fizetős felhasználóktól.

Egy ilyen probléma megvalósításánál már remélem látható, hogy alkalmatlan a wordpress. Az egyedi tervezéssel és implementálással egy sokkal profibb, igényesebb oldal készíthető.

2022. febr. 16. 20:36
 35/58 anonim ***** válasza:
Szóval akkor nem érdemes cms rendszert használni? Szimplán csak jobb kódolni a weboldalt, venni egy tárhelyet, domain nevet? Jól értem?
2022. febr. 16. 20:46
 36/58 anonim ***** válasza:

"Szóval akkor nem érdemes cms rendszert használni?"

Attól függ mit szeretnél elérni.

Ha komolyabban szeretnél foglalkozni a webfejlesztéssel, akkor mindenképpen szükséges kódolni a weboldalt.

Ha egyszerű weboldalakat szeretnél, amelyeknek alig van funkcionalitásuk, pl. bemutatkozó oldal, hírközlő oldal egy wordpress még megfelelő.

Azonban lehetnek olyan igények, amelyeknél a wordpressel akadályba ütközöl, nyűg benne megvalósítani.

Az előző válaszból kifelejtettem, de vannak olyan platformok, szolgáltatások, amelyek használhatóak a wordpress helyett.

Ezeket akkor érdemes figyelembe venni, ha nem tudsz kódolni.

Nem kell ezeket frissíteni, a biztonságra ügyelni, a cég ami mögöttük van mindent megold helyetted.

Ilyen a Wix, SquareSpace, Shopify stb.

Ha például egy webshopot szeretnél a Shopify sokkal jobb választás egy wordpress helyett.

2022. febr. 16. 21:05
 37/58 anonim ***** válasza:
Tudok kódolni weboldalt, engem a biztonsag resze erdekel. Ha keretrendszer nelkul telepítek tarhelyre ott gondolom akkor c panelt hasznalok. Ezt a reszet ha nem wix, nem cms akkor az hogy mukodik ha csak tarhelyet veszek?
2022. febr. 16. 21:15
 38/58 anonim ***** válasza:
Tanultam a leíró nyelvet de a webre valo telepitest azt nem. Mar elkezdtem utananezni. Azt is tudom hogy van kulonbsegek taehely szolgaltatok kozott is de ezt a reszet meg nem igazan ertem csak kapizsgalom.
2022. febr. 16. 21:21
 39/58 anonim ***** válasza:
* tarhely
2022. febr. 16. 21:21
 40/58 anonim ***** válasza:

"Azt a reszet ha nem wix, nem cms akkor az hogy mukodik ha csak tarhelyet veszek?"

Kapsz FTP vs SFTP hozzáférést és feltöltöd a fájlokat. Fel tudod tölteni a HTML CSS, JS fájlokat. Tárhely szolgáltatótól függ, hogy milyen backend nyelveket támogat ez általában PHP.

Ha pedig a biztonság érdekel, érdemes olyat választani ahol SFTP hozzáférésed van, mivel az FTP titkosítás nélkül küldi át a fájlokat a tárhelyre.

A tárhely szolgáltató persze mindent megtesz hogy biztonságos legyen a szerver, azaz senki ne lépjen be a fiókodba és pl. törölje a weboldalad.

Ha csak HTML, CSS, JS fájlokat töltessz fel, azaz statikus oldalad van, a támadások miatt nem igen kell aggódnod. Persze itt is vannak sebezhetőségek mint pl az XSS. Viszont továbbra is fel tudják törni az oldalad, ha pl. backendnek PHP-t használsz és sebezhetőség van a kódban. Ugyanígy a wordpress is php, és abban a php kódban is lehet hiba, sebezhetőség.

A hátránya a tárhelyeknek, ha te pl backendnek Pythont használnál, akkor keresni kell olyan tárhely szolgáltatót amely támogatja a Pythont. Ugye amint mondtam, a standard, hogy PHP-t engedélyeznek.

Ilyenkor a másik megoldás ha VPS vagy dedikált szervert bérelsz. Ilyenkor van lesz munkád a webszerverek telepítését illetően, tűzfalak beállításával, szóval valamennyi rendszergazdai ismeret szükséges ehhez. Meg lehet tanulni ezt is és végső soron sokkal nagyobb szabadságod van mint egy tárhely esetén.

2022. febr. 16. 21:32
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!