Hogyan lehetne megcsinálni weplappal? Többi lent.
azt ugye tudod, hogy ez a dolog több sebből vérzik?
láttam már olyan programot ami képekből képes 3D modellt generálni, de ott elég sok kép kellett hozzá és elég sok idő is volt (több mint amit egy átlag felhasználó várna), nem egy böngésző és javascript szintű dolog
lehet 3D-s weblapot csinálni, de nem sok értelme van és nem kevés erőforrást zabálna, ha ezt te meg akarnád csinálni
webgl-el még talán van esélyed a 3D dologra, de annak is vannak korlátai
plusz a helyesírásod, hogy a weblapot weplapnak írod és viroális...tükrözi, hogy még eléggé gyerek vagy, vagy nagyon igénytelen
ehhez sok tanulás kell, ha komolyan akarod csinálni
de nem lehetetlen, viszont az a "pár kép" jóval több és nem böngészőből ajánlott futtatni (ha igen, akkor is erre megfelelő technológiával, ami nem a HTML CSS JS kombó)
3D-s cucchoz van mindenféle framework, de generálni szép minőségű udvart nem fogsz
VR headset-es dologhoz pedig azt hiszem ez van: [link]
bár nem nagyon elterjedt dolog, így kétlem, hogy sok példa lenne hozzá
én elakadtam ott, hogy hogyan generálná le?
Tehát ha egy vázát körbefényképezel, akkor abból lehet 3D-s modelt csinálni (na nem ezekkel a technológiákkal, de működik). ellenben egy épület esetében (belülről), kb minden szögből kellene képet csinálni. mondjuk helységenként több darab 360-as panorámakép a szoba különböző pontjain. akkor el tudom képzelni, hogy ebből valami kezdetleges 3D-s modelleket ki tud generálni, amire textúraként ráhúzza a feltöltött képeket.
igazából az nem tiszta nekem, hogy "pár kép" alapján miből lesz neked adatod arról a részről ami nem látszik egyik képen sem.
iphone-ra van ilyen próbálkozás: https://www.youtube.com/watch?v=KYXIIB_JlYU
de látható hogy "videó alapján" tehát kismillió felvétel alapján próbálkozik valamit összerakni, de.... szóval a végeredményen látszik, hogy messze van ez attól, mint amire te gondolsz.
szóval ebben a formában szerintem nem oldható meg.
ami pedig a tudást illeti: szerver oldalon kell feldolgozni, c++/python vonalon indulnék el
itt van még egy videó: https://www.youtube.com/watch?v=IN1nyU_CL7A
6:50-től érdemes nézni (azt is, hogy mekkora fájlmérettel dolgozik az a "néhány kép") és 7:55-től látható a "csodás" eredmény.
érdekességnek jó, de pl ha egy lakást szeretnék így bejárni (mondjuk meg szeretném venni) akkor inkább megnézek róla pár panoráma fotót
Újra itt?
Sajnos április óta nem volt új hihetelten hír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!