Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Webfejlesztő szakma 50 felett?

Webfejlesztő szakma 50 felett?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok a véleményekre.
2022. jan. 7. 06:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Beszelni egesz kerek magyar mondat?
2022. jan. 7. 07:12
 2/11 A kérdező kommentje:
Én megtanultam írni, te meg tanulj meg olvasni
2022. jan. 7. 07:52
 3/11 anonim ***** válasza:

Attól hogy tudsz írni, nem kell a kérdést a kepzeletunkre bízni.

50 felett web fejlesztő? Persze, aki már 10+ éve csinálja.

Ha most fogsz neki, hát sok sikert... Szükség lesz rá.

2022. jan. 7. 08:29
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen, most kezdenék tanulni.

Konkrétabban mi az, amire számíthatok, mennyi időbe telik, míg piacképes, eladható tudásom lesz.

Most duguláselhárítással foglalkozom.

2022. jan. 7. 08:42
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha teljesen szűz vagy mindenféle programozás tekintetében, akkor nem ajánlom. Ebbe a korban kicsit nehezebb már tanulni, és mire elsajátítod a szükséges ismereteket, addigra már nyugdíjas leszel.

Ha esetleg eddig is programoztál, akkor van értelme bele fogni, de így is lehet nehéz lesz, mert más szemléleti módot igényel mint egy desktop alkalmazás.

2022. jan. 7. 08:52
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Eladhato tudás kb egy év.

Már ha el tudod adni, mert kezdő webbesekkel Dunát lehet rekeszteni minden 100 méterben.

Online meg az indiaiak egy marék rizsert is dolgoznak.

2022. jan. 7. 08:55
 7/11 anonim válasza:

Próbáld ki. Kell hozzá analitikus gondolkodás. Kezdj el nézni oktatóvideókat és haladj az oktatóval. (youtube-n pl. SanFranciscoból jöttem elég jól magyaráz) Vannak ingyenesek is, 0-ról kezdéshez az is jó. Legjobb lenne angolul, de vannak már magyar nyelvűek is, habár ha az ember belefog ebbe a szakmába, akkor érdemes angolul elég jól tudnia, mert sokat fogsz keresgélni a neten mikor problémába ütközöl és 90%-ban angol nyelvű fórumokon fogod megtalálni a megoldást rá.

Csináld egy darabig, 2-3 hónapig, ha sokat foglalkozol vele, akkor ennyi idő alatt szerintem érezni fogod, hogy fekszik-e vagy sem.

2022. jan. 7. 10:28
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha abszolút nulláról indulsz és saját kútfőből akarod (azaz nem csinálsz hozzá egyetemet vagy legalább egy normális tanfolyamot) akkor 5-6 év, de ennyi idősen lehet, hogy több.

Ugye ami kell hozzá, kb sorrendben:

- Angol tudás (legalább alapfokú, enélkül neki se kezd)

- HTML

- CSS

- JavaScript

- Valamilyen JS keretrendszer (React, Angular, Vue)

- Az előbbiek háttértudása (NPM, Yarn, SASS, stb)

- Infrastruktúrák (szerverek, AWS, cloud)

- Valamilyen backend (PHP, Node.js, Python)

- Adatbázisok (MySQL, NoSQL, DynamoDB, stb)

Ha ezek már használható szinten mennek, akkor már piacképes vagy.

2022. jan. 7. 13:47
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, a legtöbbjét hasznosnak találtam. Az igaz, hogy a tanulnivalót viszont soknak.
2022. jan. 7. 15:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Itt nem a kor számít, hanem a szorgalom. Nem egy-két hét lesz megtanulni, mint ahogyan egy szakmát sem lehet néhány hét alatt elsajátítani. Ha van rá időd, érdemes megpróbálni.

Üzenetben küldtem a kezdéshez segítséget, meg egy kis ajándékot. :)

Ha komolyan gondolod, a küldött anyagokkal meg fogod tudni csinálni életed első weboldalát.

2022. jan. 7. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!