Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Normális, hogy 20 megás...

Pszicho88 kérdése:

Normális, hogy 20 megás fórumot sokáig másol a program?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy 20 megás fájlt akarok felmásolni ftp kapcsolaton keresztük a public html mappába. Már több mint fél órája küszködik vele és közben kiírja, hogy ftp hiba, de azért folytathatom a másolást. Mi lehet a probléma?

Köszönöm.

2022. jan. 4. 23:28
 1/10 A kérdező kommentje:
Egyébként a phpBB fórumot akarom felmásolni de nem értem miért tart eddig.
2022. jan. 4. 23:28
 2/10 anonim ***** válasza:
Sok tarhelyen a feltoltes lassu, a letoltes gyors (mert ugye a latogatoknak az szamit). Szet kell darabolnod a fajlt es darabokba felmasolnod. Mi ez ingyenes tarhely?
2022. jan. 4. 23:30
 3/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a szerver sz@r, de lehet, hogy maga a kliens program.
2022. jan. 4. 23:30
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget. :)

Az ethernetservers.com oldalról lenne szó. Elég profinak tűnik.

Talán a fájl a bibi, de ha így van akkor megpróbálom régebbi verzióval is ha ezzel nem fog működni. Az lehet probléma, hogy esetleg távoli a szerver és ezért lassú a feltöltés?

Érdekes, mert van egy applikáció változata is a phpPP programnak és azt 10 másodperc alatt telepítette. Lehet, hogy csak az ftp kapcsolat rossz?

Egyébként van a tárhely kezelőfelületén belül is fájl manager, ami mutatja a mappákat és oda is fel lehet tölteni fájlokat. Érdemes ott próbálkoznom?

2022. jan. 4. 23:37
 5/10 A kérdező kommentje:

FTP

Átviteli Hiba

Port Parancs Hibája

Ezeket írja ki.

2022. jan. 4. 23:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Passzív módban probálkozol?
2022. jan. 5. 10:53
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi az a passzív mód.

FTP kapcsolatra csatlakoztam.

2022. jan. 5. 12:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Az FTP programodban kell beállítani, hogy passzív módban csatlakozzon. Azért kapod a port hibákat, mert aktív módban próbálkozik.
2022. jan. 5. 13:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Fentebb írták, hogy passzív módot kell használni, ezzel nem akadozik.

Egyébként az FTP egy több évtizedes technológia, és úgy működik, hogy egyenként tölti fel a fájlokat, lényegében minden fájl feltöltés után újra csatlakozik, ezért egy 20 Mb-os, de többezer fájlból álló fórummotor telepítése hosszabb időt vesz igénybe, mint egy 100 vagy akár 1000 Mb-os fájl feltöltése.

Én úgy szoktam lerövidíteni az időt, hogy a tárhely szolgáltató fájlkezelőjében töltöm fel zip formátumban, majd ezt kicsomagolom helyben (unzip). Ehhez előtte a számítógépen úgy kell tömöríteni, hogy ne almappába legyen a phpBB. Ez így kb. egy perc, ha gyors az interneted.

2022. jan. 5. 13:36
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Megtaláltma a beállításoknál a passzív módot és bepipáltam. :)

Esetleg abban tudna segíteni valaki, hogy képet hogyan tudok beszúrni a fórumba? Sajnos a hozzászólásnál nem engedi, HTTP hibát ír ki.

2022. jan. 5. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!