Megéri elvégezni egy fizetős webdesigner tanfolyamot?
...már dolgozó felnőttként.
Fiatalon IT irányba tanultam de másfelé sodort az élet így sosem dolgoztam a szakmában. Most viszont egyre inkább szemezgetek a "visszatéréssel".
Viszont eléggé kiestem a dologból, valószínűleg sokmindent át kellene néznem.
Egy webdesigner pontosan mit csinál? Mihez kell értenie? Hogyan alakul a keresete? Egy webdesignernek kell értenie mondjuk a hálózatokhoz vagy komolyabb programozásokhoz is? Egy ilyen fizetős online tanfolyam keretében ezeket is megtanítják? Melyik tanfolyamot ajánlanátok? Egy ilyennel mennyi idő elhelyezkedni?
34f
Szia!
Vannak élő és videó tanfolyamok is. Az élő tanfolyamok elég drágák szoktak lenni, viszont ott a tanár egyedileg is tud segíteni, meg visszakérdezhetsz ha valamit nem értesz. Többnyire 15-30 tanuló szokott lenni egy csoportban, minél kevesebben vannak, annál drágább, de annál jobban oda tud egy tanulóra figyelni a tanár.
A videó tanfolyamoknál hozzáférsz több száz videóhoz (tanfolyamtól függ, van ahol kevesebbhez). Ezeket egyben, vagy folyamatosan küldik el. Van ahol örökös hozzáférést kapsz, természetesen a videókat többször is megnézheted. A videótanfolyam további előnye, hogy a saját tempódban haladhatsz, nem vagy időhöz kötve, továbbá nem kell elmenned (ami ha az élő tanfolyam messze van, gondot is okozhat).
Az élő tanfolyamról sok esetben kapsz papírt, hogy elvégezted, van ahol vizsga is van, azaz bizonyítványt is ad. Ez akkor előnyös, ha később egy vállalatnál szeretnél elhelyezkedni, mint webdesinger, ott sok esetben megkövetelik a papírt.
A videó tanfolyamról nem kapsz bizonyítványt, csak használható tudást. Ha szabadúszóként szeretnél weboldalakat készíteni, akkor ez szerintem jobban megéri, mint az élő tanfolyam, már csak a kedvezőbb ára miatt is, meg nem vagy időhöz kötve.
A webdesignernek nem feltétlenül kell értenie a programozáshoz és a hálózatokhoz. A web programozó egy külön szakma. Egy sima céges weboldal és webáruház grafikus szerkesztőben is elkészíthető, anélkül, hogy egy HTML vagy CSS kódot be kellene írni. Az alapszintű HTML és CSS kódok ismerete természetesen előny, van amikor egyedi CSS-ben kisebb módosításokat kell csinálni (de ehhez interneten van bőven segítség).
Én valamilyen tartalomkezelő rendszert ajánlok, pl. WordPress.
Ehhez (ha komolyabban foglalkozol vele), érdemes venni fizetős témát. Olyant ajánlok, amit korlátlan weboldalon használhatsz. Ilyen pl. a Divi vagy az Astra Pro. A Divi-hez egyébként rengeteg videós segítség van az interneten, amik ingyenesek. Ezeket érdemes megnézni.
Ha van egy Divi licenszed, megnézed az ingyenes videós segédleteket és megtanulod, akkor már akár szabadúszóként vállalhatsz céges weboldal, akár webáruház készítést. Ezt csinálhatod főállás mellet is szabadidődben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!