Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » A TK-s domainhoz van valami...

A TK-s domainhoz van valami kapcsolattartó felület, vagy e-mail cím? amin válaszolnak is Én csak az Abuse@Freenom.com-ot ismerem, de ott nem segítettek

Figyelt kérdés
2021. okt. 23. 17:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Milyen jellegű problémában?
2021. okt. 23. 18:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Volt régen egy domain nevem az lejárt még nagyon régen, a egyik domain kezelő lapon viszont bevan ragadva, így se én se más nem tudja regisztrálni. Irtam arra a Abuse-sre azok meg félreértették és letiltották a másik domain nevem csalásért...
2021. okt. 23. 19:04
 3/7 anonim ***** válasza:

A .tk domaint és a társait (.cf, .ml, .ga, .gq) nem ajánlom. Ezek mind a Freenomhoz tartoznak. Több domainem is indoklás nélkül visszavonták, pedig semmi szabályzatot nem sértettem. Az egyik oldalamnál még fizettem is volna érte, ha visszakaphattam volna a webcímet, de ezt sem sikerült elintézni, én sem kaptam választ, pedig többször is megpróbáltam írni nekik.

Azóta saját .hu domaint használok minden oldalamhoz (meg vettem hozzá egy nagy tárhelyet is). Egy rövid, könnyen megjegyezhető domaint regisztráltam, mivel van több oldalam is. Ezen korlátlan aldomaint hozhatok létre, így egy árban bármennyi weboldalt létrehozhatok, és ebben biztos lehetek, hogy nem szűnik meg (amíg fizetve van).

2021. okt. 25. 13:44
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi, igen én nekem is van saját .hu-s domainom, ezek a tk-sok már csak átirányítós meg tesztelési címek.
2021. okt. 25. 15:38
 5/7 anonim ***** válasza:

azt tudják... letíltani! az egy undorító patkány tetű banda! tőlem szó szerint ellopták 2 com-os domain árát! 20 Eur körül.. nem nagy pénz de milyen cég az ilyen, hogy kifizettem nekik és nem hosszabbítják meg!

A fizetőkapujuk le...ja, nem érdekli őket! Az ügyfélszolgálatuk meg szabályosan hülyének néz.. Férgek!

2023. máj. 23. 09:02
 6/7 anonim ***** válasza:

kérdező! ha jót akarsz a .hu domainjaidnak NE irányítsd rá a tk-st mert csak mérgezed vele!

Keresőopti. szempontból csak ártasz magadnak!

2023. máj. 23. 09:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Sajnos az ingyenes szolgáltatásokra nincs garancia. Lehet évtizedekig hiba nélkül és megbízhatóan működik, lehet megszűnik, vagy amikor már felfutott fizetős lesz. Ismerek olyan ingyenes tárhely szolgáltatást, ami több mint 20 év működés után szűnt meg, és mivel ingyenes volt, ezért semmilyen következménnyel nem járt ez. Ingyenesre semmilyen komoly oldalt nem lehet alapozni, legfeljebb tanuláshoz jó, vagy olyan hobbi oldalakhoz, aminél nem kár, ha megszűnik. Egy kicsit is komolyabb oldalhoz vagy céges honlaphoz már fizetős tárhely és domain kell, szerencsére ez nem olyan horribilis összeg, amit ne lehetne megfizetni.

A gond, hogy fizetős szolgáltatók között is ki lehet fogni olyant, ami nem megbízható. Volt olyan, hogy megvettem egy tárhelyet, amit egy évre előre kifizettem, három hónappal később pedig inaktiválták az oldalam, mert az általam választott szolgáltató egy viszonteladó volt, ők pedig nem fizették ki a tárhely díját, én hiába vettem meg tőlük, az én oldalam is törölték. Ráadásul mentést sem tudtak adni, mert állításuk szerint külön szerveren volt, amire nem volt rálátásuk (mondjuk ezt nehezen hiszem, szerintem nem akartak vele dolgozni). A lényeg, hogy minden veszett. Azóta fizetős tárhelyen is rendszeres mentést készítek az oldalaimról, és másoknak is ezt ajánlom, így már nem fordulhat elő hasonló eset. Meg érdemes neves (több ezer vagy tízezer ügyfélt kiszolgáló) tárhely szolgáltatóval szerződni, ezzel minimalizálva a megszűnés valószínűségét, sajnos ezt a saját káromon tanultam meg. Domain esetén is lehetséges, hogy megszűnik a domain szolgáltató, de ez névre szóló, és a tulajdonos átviheti bármelyik regisztrátorhoz, tehát ha van mentésünk és saját domain nevünk, akkor elmondható, hogy mindenre felkészültünk. :)

Régebben én is ingyenes tárhelyeket és ingyenes (al)domaineket használtam. Ma ezt úgy oldom meg, hogy vettem egy nagyméretű tárhelyet, és kétkarakteres könnyen megjegyezhető domaint, ez alatt nyitok aldomaineket, mindegyiken egy-egy különálló oldallal. Hasonló szisztéma, mint az ingyenes tárhelyeknél, viszont itt minden az én kezemben van, és rendszeres mentéseim is vannak róla, nyugodtan bárhol reklámozhatom ezeket az oldalaim, mert nem kell attól tartanom, hogy megszűnik. :)

2023. máj. 23. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!