Webfejlesztőként kell tudni programozni?
Sziasztok, nem tudom eldönteni, hogy webdesignt vagy webfejlesztést tanuljak inkább, s azt szeretném tudni, hogy webfejlesztőként mennyire kellene tudni programozni?
Voltam prog.infó szakon egyetemen 2 hónapot, de nem igazán jött át az egész, és most azon gondolkozom, hogy webfejlesztésnél mennyire durván jön elő a programozás? vagy ez egy egyszerűbb “fajtája”?
Köszönöm a segítséget :)
HTML
CSS
PHP
JAVA
SQL
...
Csak néhány, amint nem árt tudni, ha weboldalt szeretnél üzemeltetni.
Ha az volt a kérdésed, hogy kell a pointerekkel "vacakolni", mint az "alacsony szintű" programozási nyelvekben, vagy feltétlen szükséged van-e komoly, egyetemi szintű matematikára, akkor: nem. Ezekkel nem valószínű, hogy találkozni fogsz a webfejlesztésnél. (Persze extrém esetek esetén semmi sincs kizárva, de mondhatjuk, hogy nem jellemző egyik sem.)
Ellenben az OOP magas szintű ismerete pl elvárás.
Szóval én sem értem teljesen a kérdésed, hogy mit értessz a "komoly szinten" alatt.
A webfejlesztés, az nem = a weboldal készítésével!
Az csak egy kis területe.
Komplex redszerek,webes applikációk, akár intranetes vállalati irányítási rendszerek, adminisztratív, raktározási rendszereket is webfejlesztők készítenek. Ebbe az eseben, pedig kevés a php, html is.
Neke sokszor kell eg, szerűbb shell scripteket is írni, mint ahogy a vuejs (vagy más) használata is elengedhetetlen.
1 szó mint 100, ha wpbe összekattintasz sablonbból egy oldalt, akkor ahhoz nem nagyon kell prog tudás, de a programozók között nem is leszel fejlesztő vele. Ha pedig webfejlesztő akarsz lenni, ahhoz pedig kell a tudás. Mert az említett rendszereket optimalizálni is kell, hogy 1000 user es 30-40 GB-s (vagy több) Db alatt (stb... ) se legyen lassú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!