Üdv, Érdemes elkezdeni .NET ASP Core (C#) alapon weboldalt fejleszteni? És ha igen miért nem?
Szeretem az olyan kérdéseket, amikre meg is adja a kérdező, hogy milyen választ vár. ;)
Amúgy a kérdés az, hogy mi a célod vele? Az ASP-nek megvan az a hátránya, hogy csak Microsoft szerveren fog futni. (Oké, elméletileg Linuxon is megoldható Mono segítségével, de ez nem igazán elterjedt.)
Én inkább a PHP-re hasalnék rá, de persze Te tudod, hogy mit szeretnél. :)
"Oké, elméletileg Linuxon is megoldható Mono segítségével, de ez nem igazán elterjedt."
Ez így van.
DE!
.NET Core natívan is tud futni linuxon. :)
Az, hogy melyik a könnyebb, az nagyrészt egyénfüggő, illetve függ az előismeretektől is. Szerintem a PHP jóval kezdőbarátabb, mint a C#, de ahogy írtam, ez egyéntől is függ, kinek mi.
"max. olyat bérlek"
Ha saját célra kell, akkor persze, rajtad múlik, hogy milyet bérelsz. :) Csak számolj vele, hogy egy belépő szintű Windows VPS 2-3-szor annyiba kerül, mint a hasonló színvonalú Linux VPS. Illetve ha csak tárhelyet bérelsz, könnyebben találsz olyat, ami a PHP-t támogatja, mint olyat, ami az ASP.Net-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!