Szeretném fejleszteni a gépem, szerintetek jól gondolokodok, ha így szeretném?
Nem vagyok hardcore kocka, úgyhogy elnézést, kérek tőlük, ha valamit rosszul tudok és szúrja a szemüket. :D
A videókari ugyebár a PCI Expressbe megy bele, aminek vannak verziói, 1.0, 2.0, 3.0 stb. Na most a 3870, az szerintem még 1.0. Ezek a slotok visszafelé kompatibilisek, vagyis belerakhatod egy 3.0-ásba is, csak az 1.0 kártya nem fogja kiaknázni a 3.0 adta előnyöket.
Ez igaz az SSD-nél is. Rádughatod régebbi SATA-ára, de csak annak fogja kihasználni a képességeit, hiába bírna szaggatni SATA 3.0 sebességgel, ha, mondjuk egy 2.0-ára csatlakoztatod, akkor ott lesz a korlát.
A DDR2 és DDR3 között nem hiszem, hogy bődületes különbség lenne egy átlagfelhasználó életében, még akkor sem, ha játszik. Viszont a 4670K az valószínűleg lényegesen jobb lesz, mint a jelenlegi processzorod. Én azt mondom, hogyha nem játszol, akkor nem is feltétlenül kell betenned azt a 3870-eset, mert a HD4600-as integrált is elég jó cucc. Halkabb lesz a géped és kevesebbet is fogyaszt majd, ha csak azt használod. :)
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld!
1. válaszoló, nagyjából értem, amit az elején írsz, de nekem ugye a videókártya már megvan, az amit továbbvinnék a régebbi gépemből.
A RAMokat azért cserélném, mert alapból kevés (2x1gb-om) van, ami miatt is elég lassú a gép. Ha pedig már veszek, inkább az újabb generációból veszek, főleg, h kb. egy árban vannak.
A végét nem értem, van olyan, h az ember nem rak be videókártyát, és elég a processzor, ha jól értem arra gondoltál a hd4600 alatt?
2. nagyon köszönöm a te válaszod is, akkor erről le is mondok, nekem is túl nagy kiadásnak tűnt.
Szerintetek ez akkor jobb lenne: Gigabyte H61MA-D2V + Intel Core i3-3220
és mondjuk ebbe pakolnék 2x4gb ddr3-as ramot...
ha új az alaplap akkor jó,bár ezt kétlem mert már régóta nem gyártják.használtan ne vegyél lapot.inkább ezek közül válogass: [link]
ebbe mehet 4. gen intel proci.ilyet találsz használtan a hardveraprón.bár megfontolhatnád a ryzent amit írtam,drágább de mégiscsak újabb.a jelenlegi cuccaidat meg eladhatnád,bár sokat nem kapnál értük.
"videókártyámra elég jó pontot kaptam"-használható még de semmi extra,ma már gyengének számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!