Mit preferáltok?
Ha egy weboldal designja nem olyan szép (akár elavult), de egyszerűbben navigálható, és átláthatóbb, vagy ha modern de kevésbé átlátható ill. navigálható?
Nem olyan egyszerű mindkettőt megvalósítani, bár egyszerűbb most hogy minden a lapos, szögletes dolgokról szól.
Én mindig is a funkcionalitást tekintettem elsődlegesnek.
Persze, ha nincs tele mázsás szkriptekkel, nem a legújabb JS framework legutóbbi verziójában íródott, és nem rendereli az oldalt újra már attól is, ha a felhasználó 1 fokkal elforgatta a telefonját, akkor az fúj, de nem trendi, és nem lehet érte egy valag pénzt elkérni... nem ezektől a "technológiáktól" lesz egy weboldal használható. Sőt, sokszor csak ront a használhatóságán. Nem véletlen, hogy sok komoly szoftverfejlesztőnek rémesen puritán a weboldala. Nézd meg mondjuk a freepascal.org oldalt! Egyetlen script sincs benne, miközben egy világszerte ismert szoftverről van szó.
Gyakori kérdéseken vagyunk, szóval nem a külső. :-D
Nálam a gyorsaság, nem szeretem amikor a www valóság: Wait, Wait, Wait... :-D
Emellett legyen azért átlátható, kezelhető. (Itt a mobil kategória rész kicsit nehézkes)
Lehetőleg a scriptek ne lassítsák, hanem segítsék, gyorsítsák az oldal működését.
Pl. AJAX -al oldalváltás elég gyors tud lenni, lásd pizzaforte.hu oldalát.
Ott a gyorsaság, használhatóság, és esztétikus megjelenés egyben megvan.
(Nem tudom kik a fejlesztették de szép munkát végeztek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!