Mit preferáltok?

Figyelt kérdés

Ha egy weboldal designja nem olyan szép (akár elavult), de egyszerűbben navigálható, és átláthatóbb, vagy ha modern de kevésbé átlátható ill. navigálható?

Nem olyan egyszerű mindkettőt megvalósítani, bár egyszerűbb most hogy minden a lapos, szögletes dolgokról szól.

2021. márc. 22. 20:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Inkább az a fontos, hogy ne legyen tele scriptekkel amiktől lelassul, akár lefagy az oldal, vagy elkezdi helyettem kezelni az oldalt. Például olvasok valamit, picit lejjebb pöccintem de elkezd magától legurulni. Vagy egyszer csak váratlanul újratölti az oldalt vagy megváltoztatja egy részét, ami miatt elcsúsznak az elemek. Sajnos igen gyakoriak az itt leírt dolgok. Ezért jobban szeretem a régimódi oldakakat.
2021. márc. 22. 20:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Minél egyszerűbben legyen kezelhető, ha már egyszer a weboldalak lényege az adat és információcsere. Amíg nem bűn ronda, addig nem érdekel a kinézet.
2021. márc. 22. 20:28
 3/11 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi a segítséget! Sokat segít!
2021. márc. 22. 20:36
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
egyszerű, gyors, átlátható legyen ne divatos csicsás
2021. márc. 22. 21:22
 5/11 anonim ***** válasza:

Én mindig is a funkcionalitást tekintettem elsődlegesnek.

Persze, ha nincs tele mázsás szkriptekkel, nem a legújabb JS framework legutóbbi verziójában íródott, és nem rendereli az oldalt újra már attól is, ha a felhasználó 1 fokkal elforgatta a telefonját, akkor az fúj, de nem trendi, és nem lehet érte egy valag pénzt elkérni... nem ezektől a "technológiáktól" lesz egy weboldal használható. Sőt, sokszor csak ront a használhatóságán. Nem véletlen, hogy sok komoly szoftverfejlesztőnek rémesen puritán a weboldala. Nézd meg mondjuk a freepascal.org oldalt! Egyetlen script sincs benne, miközben egy világszerte ismert szoftverről van szó.

2021. márc. 23. 08:04
 6/11 anonim ***** válasza:
Az én meglátásomban a modern weboldalak a szép desing-nal hozzák az egyszerűbb navigálhatóságot és átláthatóságot. De ha akadnak is kivételek, én inkább azt mondom, hogy legyen könnyen kezelhető, mivel nekem abszolút nincsenek nagy elvárásaim a designnal kapcsolatban.
2021. márc. 23. 08:10
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálam az átláthatóság és a használhatóság az elsődleges. Inkább legyen egyszerűbb design, minthogy csilli-villi, de nem találok rajta semmit.
2021. márc. 23. 08:28
 8/11 anonim ***** válasza:
53%
Mindkettőt egyszerre.
2021. márc. 23. 10:14
 9/11 anonim ***** válasza:
Legyen egyszerű, gyors, dizájnos, letisztult és átlátható.
2021. márc. 24. 05:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Gyakori kérdéseken vagyunk, szóval nem a külső. :-D

Nálam a gyorsaság, nem szeretem amikor a www valóság: Wait, Wait, Wait... :-D

Emellett legyen azért átlátható, kezelhető. (Itt a mobil kategória rész kicsit nehézkes)

Lehetőleg a scriptek ne lassítsák, hanem segítsék, gyorsítsák az oldal működését.

Pl. AJAX -al oldalváltás elég gyors tud lenni, lásd pizzaforte.hu oldalát.

Ott a gyorsaság, használhatóság, és esztétikus megjelenés egyben megvan.

(Nem tudom kik a fejlesztették de szép munkát végeztek)

2021. márc. 24. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!