Mondanátok pár példát, hogy egy weboldal milyen jellegű sütiket tárol ?
Figyelt kérdés
Hobbi webprogramozó vagyok, de nem igazán értem, hogy mit érdemes tárolni süti formájában? Ha csak HTML / CSS alapú a weboldal, akkor talán erre nincs is lehetőség , ha jól sejtem. Magyarul mit nyerek vele, ha tárolok sütiket ?
Tovább érdekelne, hogy ha egy profi webszerkesztő mondjuk csinál egy oldalt egy magánvállalkozó részére, akkor mekkora havi látogatottságot tartana már jónak ?
2020. nov. 15. 14:23
1/4 anonim válasza:
Sütiben tárolható például egy bejelentkezési token, így nem kell mindig bejelentkezni amikor az oldalra látogatsz. A Google, Facebook és társaik is részben sütik segítségével követnek végig a neten. De például sütiben eltárolható, hogy a felhasználó hozzájárult-e a sütik használatához, így nem kell minden egyes oldalon újra megkérdezni.
2/4 A kérdező kommentje:
Ja értem, akkor a sütit csak akkor érdemes használni, ha olyan jellegű az oldal, ahol személyhez kötött tartalom jelenik meg.
2020. nov. 15. 15:25
3/4 anonim válasza:
Pontosan, a süti lényege alapvetően az, hogy otthagyunk a felhasználó böngészőjében valami adatot, amit aztán majd ő visszaküld nekünk, egészen addig, amíg a süti le nem jár ( minden sütinek van egy "szavatossági ideje") (ilyenkor van az például hogy újra be kell jelentkezni).
4/4 A kérdező kommentje:
Bakker, most kezdem érteni, hogy miért nem jegyzi meg például egy futár cég , akivel szállíttatok az alap adataimat. Mindig mérgelődöm, hogy újra ki kell töltenem az űrlapot pár havonta.
2020. nov. 15. 15:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!