Javascriptben hogy tudjuk megnézni azt, hogy görgetéskor hol járunk az oldalon? Úgy értem, hogy történnie kellene valaminek, ha mondjuk az oldal magasságának 50%-át elhagytuk, de hogyan?
Egy lentről előjövő fixelt divet szeretnék megcsinálni úgy, hogy csak akkor jön elő, ha mondjuk elhagytuk az oldal 50%-át. Nem találtam még megoldást rá, hogy hogyan tudjuk megnézni js-ben, hogy hol tatrtunk a görgetésben az oldal magasságához viszonyítva.
Mint mondjuk Facebookon, ha nem vagyunk belépve és úgy nézzük valaki oldalát és elkezdünk görgetni, akkor egy popup jön elő, amit nem lehet bezárni.
Magyarázhatnám még, hogy mit akarok, de szerintem már értitek :D
A simplychocolate.dk oldal amit hoztál, az kicsit más mint a hagyományos oldal.
ott a sroll event attól függően hogy fel vagy le történik indít egy oldal változás effektett.
Tehát nem történik valódi scroll -ozás, hanem JS -el fix pozicíóban lévő elemeket, mozgat szín effektett add nekik a képernyőn.
Pl. a felső - "fejléc" mindig állandó, attól függően változik a színe, hogy épp melyik menüpontnál tart.
Az alsó rész pedig egy háttérkép és egy csoki amit lentröl fel csúsztatva hoz elő.
A csoki pedig z-index -el a kettő előtt középre helyezve jelenik meg.
Illetve még annyi, hogy nem csak scroll event hanem a fel-le nyilakra is vagy is keyup -ra is reagál.
Tehát addEventListener -el létre van hozva a scroll és keyup -ra egy event figyelés.
Mikor fel-le nyillakkal lépeget, vagy fel-le scrolloz, akkor az adott pontnak megfelelően változik a tartalma.
Ha egy csokit "kinyítsz" mousekey -down és mousekey up, vagy touchstart és touchend eventett figyelve egy rétegen szépen le van animálva a nyitása.
Ha végig megy, akkor kicsit változik, és az adott réteg teljes képernyősre vált, és scollozhatóvá.
azon a rétegen ilyenkor külön scroll effekt van, ahogy haladsz lefele, tehát a scrollTop növekszik, úgy a csoki papírt húzza ki balra.
Nem olyan nehéz, de aprólékos munkát igényel, a scroll efektek felépítése... gyakorlottabb fejlesztő 1 nap alatt össze hozhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!