Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért adnak egyes képeknek...

Miért adnak egyes képeknek más kiterjesztést?

Figyelt kérdés
Pl. webp helyett png, vagy png helyett jpg. Tehát a kép nem olyan formátumú, mint amilyet a kiterjesztés sugall.
2020. júl. 28. 11:19
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Gyakran láttam eddig az Akamai-t, csak nem tudtam, kik ezek, bár mondjuk nem is néztem utána. Érdekes módon nem minden cég foglalkozik a letöltési sebességgel. Némelyik felteszi a 20MP-es (vagy nagyobb) képeket a főoldalra lekicsinyítve, oszt' jónapot. Az Asus oldala pl. botrányosan lassú amióta csak használom (kb. 10 éve).
2020. júl. 28. 15:11
 12/14 anonim ***** válasza:

+még egy kiegészítés: az Akamai azért tömöríti a képet WEBP-be, mert a böngésző "elárulja" önmagáról, hogy kezeli a WEBP-formátumot (image/webp) - ez a kérés-fejlécekből kitűnik:

[link]

ha ezt a képet egy parancssoros eszközön keresztül kéred le - például curl-lal:

[link]

akkor a kép nem kerül tömörítésre.

2020. júl. 28. 15:21
 13/14 A kérdező kommentje:
Ez nem is olyan rossz ötlet. Megpróbálom beállítani, hogy ilyet ne küldjön.
2020. júl. 28. 15:37
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem sikerül anélkül, hogy lenne másik kép, de mindegy is, köszönöm!
2020. júl. 28. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!