Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi a külömbség a html és a...

Mi a külömbség a html és a html kiterjesztés között?

Figyelt kérdés
2020. jan. 7. 00:59
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Ugyan az.
2020. jan. 7. 01:17
 2/10 anonim ***** válasza:
93%

Őőőő.... ugyanazt írtad.

De ha netán azt kérdezted volna, hogy a .htm és .html között mi a különbség: semmi. Csak "régen" a kiterjesztés max. 3 karakteres lehetett, és ugye így nem fért ki a ".html". Ezért lett .htm.

Ha a .html és .xhtml lett volna a kérdés, akkor a válasz: az xhtml a html-nek egy olyan változata, ami "szigorúbb", és ezáltal bár teljesen kompatibilis a html-lel, egyben xml-ként is értelmezhető, tehát egy ilyen weboldal például feldolgozható xml-feldolgozó és elemző szoftverekkel.

2020. jan. 7. 01:46
 3/10 anonim ***** válasza:
84%
Ugyanaz a különbség, mint a "krumpli" és a "krumpli" között.
2020. jan. 7. 06:30
 4/10 anonim ***** válasza:
84%

"külömbség"

Mi a különbség a helyesírási szótárok között?

2020. jan. 7. 07:30
 5/10 anonim ***** válasza:
86%
#4 vajon szótárok, vagy szótárak? :) vagy mindegy?
2020. jan. 7. 08:07
 6/10 Shaddark ***** válasza:
25%

"

"külömbség"

Mi a különbség a helyesírási szótárok között?

"

Szerintem más támákban kellene trollkodással próbálkoznod, a helyes írással nem nagyon fog összejönni...

2020. jan. 7. 10:14
 7/10 anonim ***** válasza:
77%

"Szerintem más támákban kellene trollkodással próbálkoznod, a helyes írással nem nagyon fog összejönni..."

Elég nagy öngól.

"helyes írással"

Egybeírandó.

Ez továbbra is alapvető ismeret, hogy valaki helyesen tudjon írni (ez esetben 6. osztályos tananyag). Nem trollkodás, csak apró megjegyzés, hogy legalább a kérdés címít helyesen írja ki, ebben pedig nem csak egy, hanem két hiba is van.

Olvasmány a kérdezőnek:

[link]

2020. jan. 7. 10:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A .htm és .html közt semmi, vagy is amit fentebb leírtak.

DE! van még pl. .xhtml vagy .mhtml amiből az előbbire szintén leírták hogy szigorúbb xml szerkezetű... annyit még hozzá hogy rövid 3 karakteres végződése az .xht

az .mhtml vagy röviden .mht pedig egy speciálisabb formája, itt egy fájlba lehetnek rögzítve pl. a képek és egyéb tartalmak, akár aloldalak is.

Ennek egy bővített, átalakított változatát elsősorban a levelező rendszerek, használják. mivel a HTML felett, van header része, és a HTML törzs utána encodolva a média tartalmak, így egy fájlba helyezhető el.

Régebben archívumként is tervezték, hogy egy adott weboldal aktuális oldalát egy fájlba elmenthessék.

(talán még a mai böngészők is tudják ezt)

2020. jan. 7. 10:45
 9/10 anonim ***** válasza:
63%

"CrazyActor"

Hagyd a fenébe! Ezen az oldalon a helyesírás emlegetése már jó ideje "bűn". (nem csoda, nem tudják mit jelent a szó)

Újabban a moderátorok már a humoros válaszokat is törlik, ha az nem a "Humor" kategóriában szerepel.

2020. jan. 7. 15:22
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Azért kérdeztem, emrt egy videóban láttam, hogy .htm-et írnak, és én úgy tanúltam hogy .html.

De akkor ugyanaz, és bármelyik használható. Köszönöm!

2020. jan. 7. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!