Joomla 3 oldalon olyan kiterjesztés van ami lekorlátozza a hozzáférést, hogy ne lopják le a tartalmat?
SH404SEF-ben ha beállítom akkor meg a google msnbot stb robotok hibát írnak, hiába rakom whitelistbe a bot neveket, IP tartományt.
van olyan ami megakadályozza a sokszori hozzáférést?
Htaccessbe amit lehetett felvettem, de az csak az ismert crawlerek.
Vagy valami másolásvédelem? Ami eddig működött, az megszűnt működni a legutóbbi Joomla frissítéssel.
nincs, ami megjelenik az oldaladon az lelopható.
max megnehezítheted, hogy pl. sima kijelölés vagy copy ne menjen...
De pár kattintással ez is megkerülhető.
Én ezt találtam ki, de lehet még fejleszteni rajta bőven. :)
Persze a print screen és a karakterfelismerő ellen ez sem véd.
<?php
$string = "Lorem I...."; // Hosszú szöveget illesz be! :)
for($pos=0;$pos<strlen($string);$pos++){
$substring = '<div style="display:inline-block;width:0.1px;overflow:hidden">'.substr(md5(microtime()),rand(0,26),5).'</div>';
$string = substr($string, 0, $pos).$substring.substr($string, $pos);
$pos += strlen($substring);
$pos += rand(0,8);
}
print('<div style="position:absolute;width:100%;height:100%;"></div><div>'.$string.'</div>');
?>
Elég ostoba vagy citromost. Mondok egy példát. Van egy recept oldalad, amit évek alatt építettél, az emberek, kifejezetten egy receptért jönnek.
Megnézi és bezárja az oldalt.
De van aki ellopja, lemásolja.
Nem recept oldalról van szó, csak azért írtam, hogy megértsed. remélem ma is sikerült valamit tanulnod, és mától egy hangyányit visszaveszel a nagy arcodból, meg az ironikus megjegyzésedből, ami nem volna baj, ha nem az ostobaságodról árulkodna.
Te pedig azt értsd meg, hogy ami megjelenik, a kis oldaladon, az már a látogató gépén van.
Hogy onnan hogyan tudja kimásolni, azt csak nehezítheted, de teljesen nem lehet ellehetetleníteni.
Legdrasztikusabb esetben is: PrintScreen + OCR.
Mikor mondtam, hogy nem értem meg?
nem kell túltolni, nem fog OCR-ezni, az átlag automatizált crawlerek ellen mit lehet tenni, leírtam.
ennél jobban nem tudom megfogalmazni.
igen, nehezíteni szeretném, jól írod. így a pontos.
ami evidens, azt nem írom le, de legközelebb azt is.
tehát pontosan fogalmazva, eddig is csupán vágólaptörlés script futott, ctrl + c , ctrl + a voltak tiltva, ezt szeretnm továbbra is a legfrisebb joomla verzióban megoldni.
Írtam, hogy újabban nem müxik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!