Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » WordPress: Sablonkészítésnél...

WordPress: Sablonkészítésnél nem működik stílus-file?

Figyelt kérdés

Szóval egy WordPress próba sablont szeretnék készíteni,mivel még soha nem csináltan ilyet - csak ki akartam próbálni- ám valamiért nem működik a style.css. Tudna valaki segíteni?

Az értelmes válaszokat előre köszönöm.

2020. jan. 8. 06:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
2020. jan. 8. 09:31
 2/15 anonim ***** válasza:
67%

Én csak azt várom, hogy mikor tanultok már meg normálisan kérdezni.

Milyen sablon? Saját? Gyári? Meglévő sablonból indultál ki vagy full üresen kezdted?

Hogy néz ki a html-ben a stylesheetre való hivatkozás? Megtalálja, letölti egyáltalán a stílusfájlt?

Devtools mit mutat az adott elemen? Classra, id-re, tagre vagy mire akarod alkalmazni a stílust? A hivatkozás megadás jó? Nem írja felül egy későbbi css szabály? Inline css nincs az elemen?

Megannyi súlyos kérdés...

2020. jan. 8. 09:51
 3/15 anonim ***** válasza:
56%

"ám valamiért nem működik a style.css. Tudna valaki segíteni?"

Persze! Azért nem működik, mert valamit rosszul csinálsz.

Saját sablonkészítésénél érdemes használni a dokumentációt:

[link]

2020. jan. 8. 16:15
 4/15 A kérdező kommentje:

Szóval, eddig 3 válasz érkezett, sok segítséget mégsem kaptam.

Így hivatkoztam a stílusfájlra:

<link rel="stylesheet" href="<?php echo bloginfo('template_directory'); ?>/style.css" />

Én teljes mértékben jól kérdeztem, esetleg te nem érthetted a kérdést, ami természetes.

Teljeseb a 0-ról kezdtem, nem másik sablonból indultam ki.

Videó alapján csináltam, és az ott bemutatottak működtek. Nagyrészt azt másoltam, nyilván a saját fájljaimmal és kódjaimmal.

2020. jan. 8. 16:33
 5/15 anonim ***** válasza:
67%

Hát ettől nem lettünk okosabbak.

A style.css letöltődik? Megnézted?

Az elemen milyen class vagy? Nem írja felül valamelyik másik class?

2020. jan. 8. 16:38
 6/15 A kérdező kommentje:

És az első válaszolónak üzenném, hogy az általa küldött link első válaszával teljes mértékben egyet értek :)

Én csak segítséget szerettem volna kérni ITT, mivel baráti körömből senki sem ért hozzá, máshol pedig nem találtam megoldást a problémámra.

Érdekes, eddig itt bármilyen kérdést tettem fel, mindig segítséget kaptam.

Ti viszont lenéztek, és ahelyett, hogy - ha valami nem tetszik, - továbbállnátok, nekiálltok sértegetni és szidni.

Egy jó tipp:

Ez egy oldal, ahol névtelenül vagy fent, és nem látom, hogy láttad-e a kérdésem de elsiklasz felette vagy visszaírsz, vagyis ha nem akarsz, nem segítesz. Nem úgy, mintha a való életben tenném fel a kérdést.

2020. jan. 8. 16:38
 7/15 A kérdező kommentje:
Nem írja felül semmilyen class, nem is értem, miért írná felül.
2020. jan. 8. 16:39
 8/15 A kérdező kommentje:

3-as!

Igen, egyértelmű, hogy valamit rosszul csinálok, csak azt nen tudom, hogy mit.

Sherlock

2020. jan. 8. 16:44
 9/15 anonim ***** válasza:
85%

"Én teljes mértékben jól kérdeztem, esetleg te nem érthetted a kérdést, ami természetes."

Szerintem mindenki értette a kérdést, csak az nem derült ki belőle, hogy mi a probléma, mert ennyi derült ki belőle: "valamiért nem működik". - Valamiért nem működik az autóm, meg tudná javítani?

Egyébként a linkelt dokumentációból érdemes kiindulni fejlesztésnél, az mindig aktualizálva van és nem buzdít gányolásra, mint a videók egy része.

Pl. headernek valahogy így kellene kinéznie:

[link]

A wp_head() funkció automatikusan behúzza a style.css-t, így azzal nem kell külön vacakolnod. Ha mégis ragaszkodsz a videós megoldáshoz, akkor ellenőrizd le, hogy azzal a kóddal betöltődik-e egyáltalán a style.css (F12 böngészőben -> hálózat fül), így kizárható, hogy az eléréssel van a probléma.

2020. jan. 8. 16:56
 10/15 A kérdező kommentje:

Már mégis hogyan tehettem volna egy aprócska utalást is arra, hogy mi lehet a probléma? Szerinted, ha tudnám, kérdeznék?

Nem, mert utánanéznék, hogyan lehet azt kijavítani.

De nem így tettem, mivel a hiba firrását én magam sem tudtam.

A válaszokat úgy képzelzem el, hogy talán kapok egy-két tippet, hogy mi lehet a baj, és az alapján megpróbálom kijavítani. Hát, nem erre számítottam.

Persze, nem lehet mindennek negfelelni és nem láttok a fejembe, így nem hibáztatok senkit.

Na, mindegy. Akkor ennek a rejtéjnek egyedül kell utánajárjak.

Azért köszönöm azoknak, akik egy kicsit is segítettek az ügyben.

2020. jan. 8. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!