WordPress: Sablonkészítésnél nem működik stílus-file?
Szóval egy WordPress próba sablont szeretnék készíteni,mivel még soha nem csináltan ilyet - csak ki akartam próbálni- ám valamiért nem működik a style.css. Tudna valaki segíteni?
Az értelmes válaszokat előre köszönöm.
Én csak azt várom, hogy mikor tanultok már meg normálisan kérdezni.
Milyen sablon? Saját? Gyári? Meglévő sablonból indultál ki vagy full üresen kezdted?
Hogy néz ki a html-ben a stylesheetre való hivatkozás? Megtalálja, letölti egyáltalán a stílusfájlt?
Devtools mit mutat az adott elemen? Classra, id-re, tagre vagy mire akarod alkalmazni a stílust? A hivatkozás megadás jó? Nem írja felül egy későbbi css szabály? Inline css nincs az elemen?
Megannyi súlyos kérdés...
"ám valamiért nem működik a style.css. Tudna valaki segíteni?"
Persze! Azért nem működik, mert valamit rosszul csinálsz.
Saját sablonkészítésénél érdemes használni a dokumentációt:
Szóval, eddig 3 válasz érkezett, sok segítséget mégsem kaptam.
Így hivatkoztam a stílusfájlra:
<link rel="stylesheet" href="<?php echo bloginfo('template_directory'); ?>/style.css" />
Én teljes mértékben jól kérdeztem, esetleg te nem érthetted a kérdést, ami természetes.
Teljeseb a 0-ról kezdtem, nem másik sablonból indultam ki.
Videó alapján csináltam, és az ott bemutatottak működtek. Nagyrészt azt másoltam, nyilván a saját fájljaimmal és kódjaimmal.
Hát ettől nem lettünk okosabbak.
A style.css letöltődik? Megnézted?
Az elemen milyen class vagy? Nem írja felül valamelyik másik class?
És az első válaszolónak üzenném, hogy az általa küldött link első válaszával teljes mértékben egyet értek :)
Én csak segítséget szerettem volna kérni ITT, mivel baráti körömből senki sem ért hozzá, máshol pedig nem találtam megoldást a problémámra.
Érdekes, eddig itt bármilyen kérdést tettem fel, mindig segítséget kaptam.
Ti viszont lenéztek, és ahelyett, hogy - ha valami nem tetszik, - továbbállnátok, nekiálltok sértegetni és szidni.
Egy jó tipp:
Ez egy oldal, ahol névtelenül vagy fent, és nem látom, hogy láttad-e a kérdésem de elsiklasz felette vagy visszaírsz, vagyis ha nem akarsz, nem segítesz. Nem úgy, mintha a való életben tenném fel a kérdést.
3-as!
Igen, egyértelmű, hogy valamit rosszul csinálok, csak azt nen tudom, hogy mit.
Sherlock
"Én teljes mértékben jól kérdeztem, esetleg te nem érthetted a kérdést, ami természetes."
Szerintem mindenki értette a kérdést, csak az nem derült ki belőle, hogy mi a probléma, mert ennyi derült ki belőle: "valamiért nem működik". - Valamiért nem működik az autóm, meg tudná javítani?
Egyébként a linkelt dokumentációból érdemes kiindulni fejlesztésnél, az mindig aktualizálva van és nem buzdít gányolásra, mint a videók egy része.
Pl. headernek valahogy így kellene kinéznie:
A wp_head() funkció automatikusan behúzza a style.css-t, így azzal nem kell külön vacakolnod. Ha mégis ragaszkodsz a videós megoldáshoz, akkor ellenőrizd le, hogy azzal a kóddal betöltődik-e egyáltalán a style.css (F12 böngészőben -> hálózat fül), így kizárható, hogy az eléréssel van a probléma.
Már mégis hogyan tehettem volna egy aprócska utalást is arra, hogy mi lehet a probléma? Szerinted, ha tudnám, kérdeznék?
Nem, mert utánanéznék, hogyan lehet azt kijavítani.
De nem így tettem, mivel a hiba firrását én magam sem tudtam.
A válaszokat úgy képzelzem el, hogy talán kapok egy-két tippet, hogy mi lehet a baj, és az alapján megpróbálom kijavítani. Hát, nem erre számítottam.
Persze, nem lehet mindennek negfelelni és nem láttok a fejembe, így nem hibáztatok senkit.
Na, mindegy. Akkor ennek a rejtéjnek egyedül kell utánajárjak.
Azért köszönöm azoknak, akik egy kicsit is segítettek az ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!